Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δολοφονία ζευγαριού στη Λευκωσία: “Έσπασε” ο 22χρονος ύποπτος – Τι αποκάλυψε για το στυγερό έγκλημα

Λευκωσία

– Μέσα σε μια μοτοσυκλέτα έκρυψε τα παπούτσια ο 22χρονος ύποπτος το βράδυ του στυγερού εγκλήματος στον Στρόβολο
– Το δικαστήριο αποφάσισε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, για άλλες οκτώ ημέρες
– Υπέδειξε στην Αστυνομία το σημείο από το οποίο παρακολουθούσαν μαζί με τον 33χρονο το σπίτι των θυμάτων
– Το διπλό φονικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου 2018

Την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 22χρονου υπόπτου για τη δολοφονία του ζευγαριού τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου 2018, αποφάσισε σήμερα (07.05.2018) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη στο σπίτι των θυμάτων με τον 33χρονο ύποπτο και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο σπίτι, ότι δηλαδή μπήκε από την κουζίνα, αφού του άνοιξε ο 33χρονος. Ακολούθως ανέβηκε μαζί του στο δωμάτιο των θυμάτων, όπου αντίκρισε τα θύματα, που ήταν ήδη νεκρά.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση, ύστερα από υποδείξεις του υπόπτου, τα παπούτσια και το σάλι με το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπο του το βράδυ του φόνου εντοπίστηκαν μέσα σε μια μοτοσυκλέτα που βρισκόταν σε σημείο της Λευκωσίας.

Ο 22χρονος ανέφερε επίσης στους ανακριτές της υπόθεσης ότι τα ρούχα που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος τα είχε πετάξει σε κάδο σκουπιδιών στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Η Αστυνομία μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς ωστόσο να βρει οτιδήποτε.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 22χρονος υπέδειξε την Αστυνομία το σημείο που παρακολουθούσαν μαζί με τον 33χρονο το σπίτι των θυμάτων και το σημείο από όπου μπήκαν μέσα στο σπίτι. Τους υπέδειξε επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν πριν και μετά το φόνο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι από την ημέρα που εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ο ύποπτος προβάλλει διαφορετικούς ισχυρισμούς από τους αρχικούς και δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο 33χρονος, που παραδέχτηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε γραπτή κατάθεσή του ότι σκότωσε τα δύο θύματα, ο ετεροθαλής αδερφός του 33χρονου και η 21χρονη σύντροφος του 33χρονου.

Η ομολογία του 33χρονου

Τα στοιχεία εις βάρος του 33χρονου ήταν συντριπτικά εις βάρος του με αποτέλεσμα να αλλάξει την κατάθεσή του, παραδεχόμενος ότι είναι τόσο ο ηθικός όσο και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής ληστείας, με θύματα τον 60χρονο μαθηματικό Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φονικού το οποίο περιέγραψε με απίστευτο κυνισμό ο καθ’ ομολογίαν δράστης ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Τζιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα«Φιλελεύθερος», ανακρινόμενος προέβη στην αποκάλυψη ότι μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο του πάνω ορόφου. Ωστόσο, έγινε άμεσα αντιληπτός από την 59χρονη Ντίνα Σεργίου, η οποία βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της.

Τότε εκείνη άρχισε να φωνάζει δυνατά με αποτέλεσμα να την σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές. Τις φωνές της άκουσε ο σύζυγός της, ο οποίος και βρισκόταν στο ισόγειο, ίσως παρακολουθώντας τηλεόραση, προστρέχοντας σε βοήθειά της. Ο 33χρονος, ίσως και υπό την επήρεια ναρκωτικών, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των υπολοίπων συλληφθέντων για την υπόθεση, τον κατέσφαξε και αυτόν με δεκάδες μαχαιριές.

Ακολούθως ο 33χρονος Τζιωνής άρχισε να αναζητά το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και δεν βρήκε, αφού είχε μετακινηθεί προ ετών. Τότε ήταν που ξύπνησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων, οδηγώντας τον στην κουζίνα όπου του ζήτησε να ξεκλειδώσει για να μπει ο συνεργός του. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης στο τέλος της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ενώ υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τον δρόμο διαφυγής του.

Πηγή: newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις