Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφόνησαν τον αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν με “όπλο μαζικής καταστροφής”!

Κιμ Γιονγκ Ναμ

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Τον δολοφόνησαν με “ιδιαίτερα τοξικό όπλο”, ένα άγευστο και άοσμο χημικό που μπορεί να επιφέρει το θάνατο μέσα σε 15 λεπτά και έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ “όπλο μαζικής καταστροφής”!

Το ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Κιν Γιονγκ Ναμ στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαλαισία είναι γνωστό ως νευροτοξικός παράγοντας VX, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαλαισίας.

Εργαστηριακά δείγματα που ελήφθησαν από το μάτι και το πρόσωπο του θύματος, το χημείο του κράτους της Μαλαισίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έφεραν ίχνη του VX, το οποίο θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου ενώ προετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Μακάου

Ο παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό, και η χρήση του απαγορεύεται με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, εκτός από χρήση “έρευνας ή ιατρικών ή φαρμακευτικών λόγων”. Μπορεί να παρασκευαστεί σε μορφή υγρού, κρέμας ή προωθούμενου αερίου. Εάν απορροφηθεί σε μεγάλες δόσεις, επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά, σύμφωνα με το Χημικό Βιολογικό Κέντρο Έντζγουντ του αμερικανικού στρατού, και θεωρείται το τοξικότερο γνωστό αέριο στον κόσμο.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Εκείνο που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η αστυνομία είναι το πως οι δυο γυναίκες που κατηγορούνται ως δολοφόνοι του ετεροθαλούς αδερφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη κατάφεραν να μην μολυνθούν και οι ίδιες.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι πως ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ο οποίος ζούσε στο κινεζικό έδαφος του Μακάου υπό την προστασία του Πεκίνου, εκτελέστηκε από Βορειοκορεάτες πράκτορες

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας Χαλίντ Αμπού Μπάκαρ είπε ότι η Βιετναμέζα και η Ινδονήσια που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επίθεση άπλωσαν το υγρό στο πρόσωπο του θύματός τους και μετά έπλυναν τα χέρια τους.

Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου που δημοσιεύθηκαν από το ιαπωνικό κανάλι Fuji TV δείχνουν τη στιγμή κατά την οποία οι γυναίκες φαίνονται να επιτίθενται στον Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ο οποίος αργότερα φαίνεται στα πλάνα να ζητά ιατρική βοήθεια από υπαλλήλους του νοσοκομείο, για να ξεψυχήσει κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Φαίνεται πάντως πως η μια από τις δυο κατηγορούμενες δεν έμεινε ανεπηρέαστη και υπέφερε από τις παρενέργειες του νευροτοξικού παράγοντα VX, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο Κιμ Γιονγκ Ναμ. «Η γυναίκα έκανε εμετό» είπε ο Μπακάρ αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Η Doan Thi Huong, η γυναίκα από το Βιετνάμ που κατηγορείται για τη δολοφονία και έχει συλληφθεί

Φωτογραφία Reuters

Η Siti Aisyah, η δεύτερη γυναίκα που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία. Φέρεται να κατάγεται από την Ινδονησία - Φωτογραφία Reuters

Στο μεταξύ, η Μαλαισία ζήτησε από την Interpol να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τους τέσσερις Βορειοκορεάτες υπηκόους που θεωρούνται ύποπτοι για το φόνο. Η αστυνομία κρατεί επίσης και άλλον έναν Βορειοκορεάτη, αλλά αναζητά άλλα επτά άτομα σε σχέση με τον φόνο.

Δεδομένου του πόσο ισχυρό ήταν το τοξικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του Κιμ Γιονγκ Ναμ, οι αρχές της Μαλαισίας θα ελέγξουν το διεθνές αεροδρόμιο στην Κουάλα Λουμπούρ, αλλά κι άλλες περιοχές για την ανίχνευση ραδιενεργού υλικού. “Θα ελέγξουμε όλες τις περιοχές από τις οποίες γνωρίζουμε ότι πέρασαν οι ύποπτοι. Οι ειδικοί από την Υπηρεσία Ελέγχου της Πυρηνικής Ενέργειας θα κάνουν ελέγχους για τον πιθανό εντοπισμό ραδιενεργού υλικού” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε