Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Donald Trump is watching you! Βίζα για τις ΗΠΑ μόνο με έλεγχο στα social media

Donald Trump is watching you! Βίζα για τις ΗΠΑ μόνο με έλεγχο στα social media

Μάλλον ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε τρόπο να κλείσει μια και καλή τα σύνορα των ΗΠΑ χωρίς να χρειάζεται να αγχώνεται για το αν τα αντιμεταναστευτικά του διατάγματα θα μπλοκαριστούν από τα δικαστήρια. Τι έκανε; Επιβάλει ελέγχους στα social media εκείνων που κάνουν αίτημα για να τους χορηγηθεί βίζα στις ΗΠΑ.

Από τις 25 Μαΐου, οι ΗΠΑ, ζητούν από ένα μέρος εκείνων που κάνουν αίτηση για χορήγηση βίζας, ανεξάρτητα εθνικότητας, να δίνουν πληροφορίες για την ταυτότητα, την οικογένειά τους, το παρελθόν τους και τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ακόμη ένα μέτρο στο πλαίσιο της σκλήρυνσης της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ο έλεγχος τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου και αφορά κάθε πρόσωπο που κάνει αίτηση για τη χορήγηση βίζας, για το οποίο κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο.

«Όσοι κάνουν αίτηση για άδεια εισόδου θα πρέπει να δίνουν επιπλέον πληροφορίες, κυρίως για τους λογαριασμούς τους στα social media, τους αριθμούς των προηγούμενων διαβατηρίων τους, επιπλέον πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς τους και ένα πιο λεπτομερές ιστορικό των ταξιδιών, των επαφών και της εργασίας τους», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, από τους νέους κανόνες θα επηρεαστεί «μόνο το 1% των περισσότερων από 13 εκατομμύρια ανθρώπων που κάνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο αίτηση για την χορήγηση βίζας» προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε