Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιστορία του Χιπ Χοπ: Το doodle της Google σε βοηθά να μιξάρεις

Ιστορία του Χιπ Χοπ

Ιστορία του Χιπ Χοπ: Η 44η επέτειος από την γέννηση του χιπ χοπ τιμάται σήμερα από την Google με doodle. Δείτε την ιστορία του χιπ χοπ και πώς μπορείτε με απλά βήματα να μιξάρετε μουσική μόνοι σας.

Διαβάστε για την Ιστορία του Χιπ Χοπ. Το χιπ χοπ είναι ένα κίνημα υποκουλτούρας που σχηματίστηκε στις αρχές του 1970 από την αφροαμερικάνικη και πουερτορικανή νεολαία του νότιου Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η 44η επέτειος από την γέννηση του χιπ χοπ γιορτάζεται σήμερα από την Google με ένα μοναδικό doodle.

Η ιστορία του χιπ χοπ

Έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ στη δεκαετία του 2000 έγινε το πιο δημοφιλές είδος μουσική στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται από τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις κουλτούρας: μουσική rap (λεκτικά), Djing (ακουστικά), b-boying (σωματικά) και γκράφιτι (οπτικά). 

Αν και συνεχίζει να αναπτύσσει πολλά στυλ παγκοσμίως, αυτοί είναι οι τέσσερις ακρογωνιαίοι λίθοι που προσφέρουν συνοχή στον όρο χιπ χοπ. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γραπτά από τον Steven Hager στην εφημερίδα “The Village Voice”.

Ο πατέρας του hip-hop θεωρείται ο Kool Herc ο οποίος στις 11 Αυγούστου του 1973 «γέννησε» αυτό το είδος της μουσικής. Εκείνη την μέρα ήταν υπεύθυνος για τη διασκέδαση ενός σχολικού πάρτυ. Με 2 πικ παρήγαγε ήχους που ενθάρρυναν τον κόσμο να χορέψει αλλά και να αυτοσχεδιάσει. Ύστερα, οι Mcs πρόσθεσαν ρίμες και έκαναν αυτό που ονομάζουμε σήμερα χιπ χοπ μουσική.

“Νονός” θεωρείται ο Afrika Bambaataa, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις βασικούς δημιουργούς του break-beat deejaying. Είναι επίσης ο κύριος συντελεστής της διάδοσης της ραπ και της χιπ χοπ κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός ως “Παππούς” ή “Νονός” ή Amen Ra, καθώς και ως πατέρας της Electro Funk.

Μιξάρισμα

Χάρη στο doodle της Google, όλοι μας σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μιξάρουμε μουσική. Με το πάτημα του ποντικιού, αρκεί απλά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο βίντεο. Ύστερα, επιλέγετε όποιο άλμπουμ επιθυμείτε και γίνεστε ένας… home made Dj χιπ χοπ μουσικής!

Δείτε στο βίντεο την Ιστορία του Χιπ Χοπ και τα βήματα και δοκιμάστε το στην αρχική σελίδα της Google, όπου εμφανίζεται το doodle:

Η 44η επέτειος από την γέννηση του χιπ χοπ δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορταστεί από πολύ μουσική και πολύ μιξάρισμα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις