Κόσμος

Δουλειές με τη Ρωσία κάνει τώρα η BP – Μπήκε στα πετρέλαια της Αρκτικής

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Πούτιν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως τόνισε, η πρώτη πετρελαϊκή εταιρία της Ρωσίας, η Rosneft, και ο βρετανικός όμιλος ΒΡ κατέληξαν σε μια σημαντική συμφωνία για την από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αρκτική.

Οι επικεφαλής των δύο πετρελαϊκών εταιριών επιβεβαίωσαν στο Λονδίνο τη συμφωνία αυτή, με την οποία η Rosneft θα έχει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΡ και η βρετανική εταιρία θα κατέχει το 9,5% της Rosneft.

“Γνωρίζω ότι η εταιρία σας και η Rosneft κατέληξαν σε μια σημαντική συμφωνία για την από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα στη Ρωσία και σε τρίτες χώρες”, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια της συνάντησής του στη Μόσχα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΡ Ρόμπερτ Ντάντλεϊ.

“Η ρωσική κυβέρνηση θα στηρίξει την κοινή σας προσπάθεια”, υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι ΗΠΑ «αντέγραψαν» τακτικές του Ιράν – Γιγαντιαία επιχείρηση με 116 τάνκερ για μεταφορά 90 εκατ. βαρελιών πετρελαίου
Η μεταφορά γινόταν με ship-to-ship transfer, όπου πλοία συναντιούνταν κοντά στα Στενά του Ορμούζ - Τα σκάφη κινούνταν με κλειστούς αναμεταδότες, χαμηλό φωτισμό και αποστάσεις για αποφυγή εντοπισμού
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ