Κόσμος

Δρ. Καρυώτης: O «πατέρας»της Κυπριακής ΑΟΖ επικρίνει Κοτζιά και Μητσοτάκη

Ο επονομαζόμενος και πατέρας της Κυπριακής ΑΟΖ, Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στο ΡΙΚ αναφέρθηκε εκτενώς στο συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό πλαίσιο εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, κρίνοντας ότι η Κύπρος μπορεί να βγεί πολλαπλώς ωφελημένη από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, καθώς πλέον Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί ότι ο αγωγός EastMed δεν θα πρέπει να διέλθει μέσω Τουρκίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκ παραλλήλου όμως αναφέρθηκε και στα “φοβικά σύνδρομα” που κατατρέχουν διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις ως προς την ανακήρυξη ΑΟΖ.

Δείτε και διαβάστε αναλυτικά την ανάλυση του Δρ. Καρυώτη στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ΝΑΤΟ καθησυχάζει την Ευρώπη: Η αποχώρηση των 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία δεν επηρεάζει την άμυνα
«Δεδομένου ότι οι σύμμαχοι ενισχύουν τις δυνατότητές τους, οι ΗΠΑ μπορούν να αποσύρουν μέρος των δικών τους δυνάμεων και να τις χρησιμοποιήσουν αλλού»
ΝΑΤΟ