Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δράμα στην Ισπανία: 832 νεκροί σε μια μέρα από τον κορονοϊό!

Δράμα στην Ισπανία: 832 νεκροί σε μια μέρα από τον κορονοϊό!

Δεν έχει τέλος το δράμα στην Ισπανία! Έφτασαν τους 5.690 οι νεκροί από τον κορονοϊό.

Κάθε μέρα και ο απολογισμός πιο βαρύς από τον προηγούμενο. Κάθε μέρα και η Ισπανία θρηνεί το χαμό εκατοντάδων ανθρώπων εξαιτίας του κορονοϊού. Ο απολογισμός του Σαββάτου (28.03.2020) σοκάρει ξανά. 

Μέσα σε 24 ώρες, στην Ισπανία, πέθαναν εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός 832 άνθρωποι! Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα έχει πλέον φτάσει τους 5.690, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Click4more Κορονοϊός: Το… παράδοξο της Σουηδίας – Γιατί δεν παίρνει μέτρα

Εκτός από μία κάμψη που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται μέρα τη μέρα στην Ισπανία, τη χώρα που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο μετά την Ιταλία. Ο απολογισμός της Παρασκευής ήταν 769 νεκροί. 

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε στους 72.248 από 64.059 χθες, Παρασκευή, δηλαδή μέσα σε μια μέρα καταγράφηκαν 8.189 κρούσματα. 

Πλέον, οι αρχές στην Ισπανία αποφάσισαν να διενεργούν όλο και περισσότερα τεστ προκειμένου να αποτιμήσουν καλύτερα το εύρος της πανδημίας στη χώρα.

Οι μισοί θάνατοι στη Μαδρίτη

Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την κορυφή (pic) της επιδημίας.

Click4more Τουρκία: Οι 7… εντολές Ερντογάν για τον κορονοϊό – Πατέντες και στα λεωφορεία (pic)

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλ. σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την “έκρηξη” των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις