Κόσμος

Δραματική η κατάσταση στην Ινδία – 113 νεκροί στις πλημμύρες

Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λεχ, την κυριότερη πόλη της τουριστικής περιοχής Λαντάχ των Ιμαλαΐων, στο ινδικό Κασμίρ. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 88 νεκροί.

“Έχουμε τώρα 113 πτώματα και δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Τουλάχιατον 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

“Οι ζημιές είναι άνευ προηγουμένου”, δήλωσε ο τοπικός υπουργός Τουρισμού, Ναουάνγκ Ριγκζίν Τζόρα.

Το ινδικό υπουργείο Τουρισμού ανέφερε σε μία ανακοίνωση που δημοσιοποίησε απόψε πως “πολλοί ξένοι έχουν επηρεαστεί από τις φυσικές καταστροφές”. Η ανακοίνωση δεν δίνει ωστόσο καμία πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκαν οι ξένοι.

Το Λαντάχ είναι μια ορεινή περιοχή, στην οποία η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι βουδιστές, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό ινδικό Κασμίρ, η πλειοψηφία του οποίου είναι μουσουλμάνοι. Η περιοχή προσελκύει πολλούς τουρίστες που αγαπούν το τρέκινγκ, κυρίως τον Αύγουστο, που είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη κίνηση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
Ο εν λόγω παγωμένος βράχος, που αποκαλείται (612533) 2002 XV93, βρίσκεται σε απόσταση 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Ήλιου - Γης, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο
Πλούτωνας