Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δραματική προειδοποίηση για τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και την διασπορά του κορονοϊού – Έρχεται κι άλλο κύμα

Δραματική προειδοποίηση για τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και την διασπορά του κορονοϊού – Έρχεται κι άλλο κύμα

Οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει με τον κορονοϊό. Κάθε μέρα τα κρούσματα φτάνουν τις 20.000 και όλη η Δυτική Ακτή που συγκλονίζεται από διαδηλώσεις κινδυνεύει να δει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων και θανάτων.

Ο Αμερικανός Γενικός Χειρουργός Dr. Jerome Adams ήταν ξεκάθαρος για το τι θα ακολουθήσει στις ΗΠΑ όσον αφορά στον κορονοϊό σε σχέση με τις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται στην χώρα.

Προειδοποίησε τους συμπολίτες του ότι έρχονται νέα κύματα κρουσμάτων κορονοϊού λόγω του μαζικού συγχρωτισμού που υπάρχει στις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Είμαι πολύ ανήσυχος για τις συνέπειες που θα έχει στην δημόσια υγεία από τις μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες έτσι όπως γίνονται θα κάνουν κακό σε όσους συμμετέχουν αλλά και στις κοινότητες όπου μένουν».

Click4More ΗΠΑ: Ο Τραμπ “ουρλιάζει”, οι διαδηλωτές πεισμώνουν – Στρατός στους δρόμους, συγκρούσεις και μια χώρα στις “φλόγες”

Ο Adams μιλώντας στο Politico είπε: «Με τον τρόπο που εξαπλώνεται ο κορονοϊός περιμένουμε αναμφίβολα ότι θα δούμε νέα κρούσματα και νέα ξεσπάσματα της πανδημίας».

Οι ΗΠΑ φυσικά και δεν έχουν ήδη καταφέρει να περιορίσουν το ήδη τεράστιο κύμα κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊο. Με όσα γίνονται αυτές τις μέρες θα έρθει ένα δεύτερο μεγάλο κύμα. Τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά φτάνουν ακόμα τις 20.000.

Μπορεί κάποιες Πολιτείες να πηγαίνουν καλύτερα, αλλά όλη η Δυτική Ακτή βλέπει να αυξάνεται η καμπύλη των κρουσμάτων όπως και στη Νότια Καρολίνα που ήταν μια από τις πρώτες Πολιτείες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα και θρηνούν πάνω από 106.000 νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις