Κόσμος

Δραματική προειδοποίηση για το Βέλγιο: Έρχονται δύσκολες εβδομάδες και μήνες

Σε άκρως δραματικούς τόνους, ο άλλοτε εκπρόσωπος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Βέλγιο, Εμμανουέλ Αντρέ, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το τι περιμένει τη χώρα μετά το καλοκαίρι! 

«Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει σειρά κυμάτων μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Επομένως, αναμένουμε να έχουμε πολλά ζητήματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» τόνισε ο Εμμανουέλ Αντρέ, προσθέτοντας ότι στο Βέλγιο (κι όχι μόνο) αναμένονται «δύσκολες εβδομάδες και μήνες».

Click4more Κορονοϊός: Νέα αυστηρότερα μέτρα στο Βέλγιο – Αύξηση 70% στα κρούσματα

Μιλώντας στη βελγική τηλεόραση rtbf για την περίπτωση της Αμβέρσας, όπου παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 500%, ο Αντρέ ανέφερε ότι «αυτό που λείπει από τα μέτρα στην Αμβέρσα, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών».

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 23.30 μέχρι τις 6 το πρωί. 

Παράλληλα, ο πρώην εκπρόσωπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID, υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί «να εξαπλωθεί το φαινόμενο της Αμβέρσας στο σύνολο της χώρας, ή σε γειτονικές χώρες. Τις άλλες εστίες που θα εμφανιστούν, πρέπει να τις περιορίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Ο Νετανιάχου δεν είναι ο «Τσώρτσιλ» του Ισραήλ – Ο Τραμπ συναντά στον Λευκό Οίκο έναν διαφορετικό ηγέτη
Σήμερα η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου με φόντο τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ - Πώς από προσεκτικός ηγέτης μετατράπηκε σε «τζογαδόρο» της Μ. Ανατολής
Ντόναλντ Τραμπ / Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Επικριτής του Τραμπ ο 40χρονος που πυροβόλησε και έκαψε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν - 4 οι νεκροί
Ο δράστης που είναι ένας 40χρονος πεζεναύτης φέρεται να έχει μια πινακίδα με την ένδειξη «Σταματήστε τον Τραμπ» στο σπίτι του - Οι πιστοί στην εκκλησία έπεσαν πάνω σε παιδιά για να τα προστατεύσουν από τα πυρά του ενόπλου που έπεσε νεκρός τους αστυνομικούς
Πυροβολισμοί με νεκρούς στο Μίτσιγκαν
Τραμπ και Νετανιάχου «πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο»
Αισιόδοξος ο Τραμπ, επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για την επόμενη μέρα στη Γάζα - Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Χαμάς θα πρέπει να συμφωνήσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχο 10