Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Drones – φονιάδες στα χέρια τρομοκρατών και στρατών – Η επίθεση στον Μαδούρο δεν ήταν… έκπληξη

Drones – φονιάδες στα χέρια τρομοκρατών και στρατών – Η επίθεση στον Μαδούρο δεν ήταν… έκπληξη

-Οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει drone – καμικάζι με εκρηκτικά
-Οι Ισραηλινοί τα χρησιμοποιούν για να ρίχνουν δακρυγόνα
-Ως και η Greenpeace «χτύπησε» πυρηνικό εργοστάσιο με drone… superman
-Τα drones έχουνε μετατραπεί εδώ και καιρό σε «στρατιώτες» και «τρομοκράτες»

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εδώ και καιρό έχει απαγορευτεί η πτήση drones σε συγκεκριμένα σημεία ακόμη και στην ελληνική πρωτεύουσα. Ακόμη και ένα drone του εμπορίου που εύκολα μπορεί να το προμηθευτεί οποιοσδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε τρομοκρατικό όπλο. Με μια απλή μετατροπή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρίξει έναν εκρηκτικό μηχανισμό ή να μετατραπεί το ίδιο σε βόμβα.

Δεν είναι οι τρομοκράτες οι πρώτοι που σκέφτηκαν ανάλογη χρήση των drones. Οι σιραηλινοί, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν μικρά drones για να «βομβαρδίζουν» με δακρυγόνα του Παλαιστινίους.

Ο Τουρκικός στρατός εδώ και καιρό διαφημίζει τα drones – καμικάζι που έχει κατασκευάσει.

Ήδη από το 2014 οι τρομοκράτες του αποκαλούμενου ισλαμικού κράτους «διαφημίζουν» στο διαδίκτυο ότι ρίχνουν βόμβες στους αντιπάλους τους με drones ενώ έχουν καταγραφεί μάχες κατά τη διάρκεια των οποίων από το έδαφος οι στρατιώτες προσπαθούν να καταρρίψουν τα drones των τρομοκρατών.

Στο διαδίκτυο «κυκλοφορούν» ως και βίντεο με το πώς μπορεί να κατασκευαστεί ένα drone που ρίχνει βόμβες, ενώ άλλοι έχουν κατασκευάσει ως και drone με πολυβόλο που βάλλει εναντίον στόχων στο έδαφος…

Είναι ενδεικτικό του πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι απλά και φθηνά drones στα χέρια των λάθος ανθρώπων το βίντεο της Greenpeace η οποία έστειλε ένα drone με τη μορφή του Superman να πέσει πάνω σε πυρηνικό εργοστάσιο για να δείξει πόσο ευάλωτοι είμαστε σε μια ανάλογη επίθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις