Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Duct tape challenge: Η νέα επικίνδυνη τάση που παραλίγο να σκοτώσει 14χρονο

Duct tape challenge: Η νέα επικίνδυνη τάση που παραλίγο να σκοτώσει 14χρονο

Η νέα επικίνδυνη τάση των νέων “duct tape challenge” παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του 14χρονου Skylar Fish. Ο έφηβος νεαρός αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά τις σοβαρές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις που του προκάλεσε η πτώση του από το “παιχνίδι”, ενώ κινδυνεύει να χάσει την όραση στο ένα του μάτι.

Τι είναι το “duct tape challenge“; Τυλίγουν κάποιον με μονωτική ταινία και τον τραβούν βίντεο να προσπαθεί να λυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο 14χρονος Skylar Fish, που έπαιζε το “παιχνίδι” με συμμαθητές του στο σχολείο Renton Academy στην Ουάσιγκτον. Τον τύλιξαν με ταινία ενώ ήταν όρθιος. Ο ανήλικος έχασε την ισορροπία του και χτύπησε στη γωνία ενός παραθύρου.

Από την πτώση, σύμφωνα με το KIRO 7, υπέστη ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, έκανε 48 ράμματα και τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι. Η μητέρα του δήλωσε στο BuzzFeed πως οι γιατροί περιέγραψαν το περιστατικό ως “φριχτό ατύχημα” και πως συνήθως βλέπουν παρόμοιες βλάβες σε τραυματίες τροχαίων. “Είναι πολύ τυχερός που είναι ζωντανός. Είναι πραγματικά τυχερός που δεν υπέστη εγκεφαλική βλάβη”, υπογράμμισε η μητέρα του.

O Skylar μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Seattle στις 16 Ιανουαρίου και θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως. “Είμαι απλά πραγματικά τυχερός που είμαι ζωντανός”, δήλωσε ο 16χρονος από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα μετά το περιστατικό λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του Skylar. Διαπιστώθηκε όμως ότι πρόκειται για ατύχημα βλέποντας τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του σχολείου.

“Φέρθηκαν χαζά. Έκαναν μια χαζή επιλογή”, δήλωσε η μητέρα του 14χρονου όταν είδε το βίντεο από το φριχτό ατύχημα του γιου της. Προτεραιότητά της πλέον είναι να προειδοποιήσει άλλους νέους, σημειώνοντας πως “υπάρχουν συνέπειες” στα online παιχνίδια που γίνονται μόδα. “Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευαισθητοποιήσω άλλους γονείς και να δουν τι μπορεί να κάνουν τα παιδιά τους”.

Πηγή: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε