Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δυο νεκροί από την έκρηξη στην Αμβέρσα

Αμβέρσα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες (15.01.2018) το βράδυ στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο.

Η έκρηξη στην Αμβέρσα έγινε στο κέντρο της πόλης. Ήταν τόσο ισχυρή που προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τρία κτίρια. Αρχικά, ήταν γνωστό πως δεν υπήρχαν νεκροί. Αυτό όμως άλλαξε μετά τον νέο απολογισμό που μετέδωσαν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο νεκροί εντοπίστηκαν το πρωί στα ερείπια από τις ομάδες διάσωσης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλος ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή της Αμβέρσας στην οποία διαμένουν πολλοί φοιτητές.

Αμβέρσα

Έρευνα για τα αίτια της έκρηξης στην Αμβέρσα

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, αλλά σημείωσε ότι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι πιθανό να προκλήθηκε από τη διαρροή φυσικού αερίου.

Αμβέρσα

Φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο της έκρηξης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και άλλα δύο που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το Βέλγιο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του 2016 και ένα κύμα επιθέσεων ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις