Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Δυο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη Λιβύη

Τουρκία - Ερντογάν

Όχι μόνο η Τουρκία έχει στείλει στρατιώτες στη Λιβύη, αλλά ήδη μετρά τους πρώτους νεκρούς. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόλις το περασμένο Σάββατο ο Ερντογάν είχε παραδεχτεί ότι Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα έχει στείλει στρατεύματα για να στηρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι είναι δυο οι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη. «Είχαμε δύο μάρτυρες εκεί πέρα, στη Λιβύη», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα. Δεν διευκρίνισε πότε ούτε από ποιόν σκοτώθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες.

Click4more Ο Ερντογάν χάνει τον έλεγχο της Αν. Μεσογείου από έναν “θανάσιμο” εχθρό! Αυτή είναι η νέα στρατιωτική υπερδύναμη

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συμφωνία για την πραγματοποίηση της προτεινόμενης συνάντησης κορυφής στις 5 Μαρτίου με τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για τη σύγκρουση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Άφησε, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί εκείνη την ημέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν δήλωσε πως μια ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να πάει αύριο, Τετάρτη, στην Τουρκία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις