Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δυσαρέσκεια της Ρωσίας κατά του ΟΗΕ για την Κριμαία!

Δυσαρέσκεια της Ρωσίας κατά του ΟΗΕ για την Κριμαία!
photo αρχείο eurokinissi

Η Ρωσία διαφωνεί με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το θέμα της “στρατιωτικοποίησης της Κριμαίας”, όπβως δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν.

Ο κ. Πεσκόφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ψήφισμα του ΟΗΕ τονίζοντας πως μπορούμε απλώς να εκφράσουμε την διαφωνία μας με μια παρόμοια θέση και την λύπη μας» επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε αναμφίβολα να εξηγούμε με συνέπεια την δική μας θέση στους συνομιλητές μας».

Ο Πεσκόφ δεν θέλησε να σχολιάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ ισχυριζόμενος ότι δεν πρόφτασε να το διαβάσει λεπτομερώς.

Νωρίτερα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ήταν πρόταση της Ουκρανίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 66 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 72 αποχές.

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι «η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στην Κριμαία, αντιτίθεται στην εθνική κυριαρχία, την πολιτική ανεξαρτησία, και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» . Επίσης στην πέμπτη παράγραφο του ψηφίσματος, η Ρωσία επικρίνεται για την κατασκευή της γέφυρας στα στενά του Κερτς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις