Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δυτική Όχθη: Ένας έφηβος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά – «Δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι»

Δυτική Όχθη: Ένας έφηβος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά – «Δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι»

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο 17χρονος Ουντάι Σάλαχ σκοτώθηκε από «μια σφαίρα στο κεφάλι» που δέχθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια επιχείρησής τους στο χωριό Κφαρ Νταν, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Τζενίν, την περιοχή της Δυτικής Όχθης που είναι στο επίκεντρο των συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες.

Χθες Τετάρτη ένας Ισραηλινός στρατιώτης και δύο Παλαιστίνιοι από το Κφαρ Νταν σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών στο σημείο ελέγχου Τζαλαμέ, που ενώνει το Ισραήλ με τη Δυτική Όχθη, και βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τη Τζενίν.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν σήμερα το πρωί ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση στο χωριό αυτό.

Από την πλευρά του ο στρατός ανακοίνωσε ότι αναπτύχθηκε στο Κφαρ Νταν για «να εντοπίσει τα σπίτια των δύο τρομοκρατών» που σκότωσαν τον Ισραηλινό στρατιώτη, με στόχο στη συνέχεια να τα κατεδαφίσουν, βάσει της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ εναντίον των δραστών αντιισραηλινών επιθέσεων.

Ο Ισραηλινός διοικητής Μπαρ Φαλάχ, 30 ετών, ενταφιάστηκε χθες το βράδυ στο στρατιωτικό νεκροταφείο Νετάνια, στο βόρειο Τελ Αβίβ.

«Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε εκεί όπου η Παλαιστινιακή Αρχή δεν διατηρεί την τάξη», τόνισε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ μετά την επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Ταξιαρχία Μαρτύρων του αλ Άκσα, το ένοπλο παρακλάδι της Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις