Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δυτική Όχθη: Σφαίρες σε Παλαιστίνια που επιτέθηκε με ψαλίδι σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Δυτική Όχθη: Σφαίρες σε Παλαιστίνια που επιτέθηκε με ψαλίδι σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Σφαίρες από Ισραηλινούς στρατιώτες δέχτηκε μια Παλαιστίνια στην Δυτική Όχθη, η οποία τους επιτέθηκε με ψαλίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τους αγγίξει. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους μέσα σε δύο ημέρες.

Η Παλαιστίνια επιτέθηκε σε συνοριοφρουρούς σε ένα βενζινάδικο κοντά στον Κφαρ Αντουμίν, έναν ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Όχθη ανατολικά της Ιερουσαλήμ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. Κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε.

Η επιτιθέμενη τραυματίστηκε από σφαίρες στο πόδι, ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για μία 37χρονη Παλαιστίνια από τη Γιάτα, νότια της Χεβρώνας, επίσης στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέχεται από το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο από έναν περαστικό που θορυβήθηκε από την ύποπτη, όπως είπε, συμπεριφορά της Παλαιστίνιας, ανέφερε η αστυνομία. Ενώ οι αστυνομικοί της ζητούσαν να σταματήσει, έβγαλε ένα ψαλίδι από το σακίδιό της και έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας στα αραβικά. Στην κατοχή της είχε επίσης ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τη Δευτέρα (χθες), ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά αφού προσπάθησε να μαχαιρώσει πολίτες και έναν Ισραηλινό στρατιώτη κοντά στη Χεβρώνα.

Στις 22 Οκτωβρίου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού προσπάθησε να μαχαιρώσει στρατιώτες στη Χεβρώνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις