Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έδειραν και εξευτέλισαν μετανάστη και δικαιολογήθηκαν με… Τραμπ!

Έδειραν και εξευτέλισαν μετανάστη και δικαιολογήθηκαν με… Τραμπ!

«Ο Τραμπ είχε δίκιο, όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν». Με αυτή τη φράση προσπάθησαν να “δικαιολογηθούν” δυο αδέρφια από τη Βοστώνη που έδειραν άστεγο Μεξικανό μετανάστη και ούρησαν πάνω του! Ευτυχώς, το ότι επικαλέστηκαν τη ρητορική μίσους του υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δεν τους έσωσε από τη φυλακή!

Ο Σκοτ Λίντερ, 38 ετών, και ο Στιβ Λίντερ, 30, ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και στην επίθεση με επικίνδυνο όπλο, μεταξύ άλλων.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και ο δεύτερος σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάφοκ. Αφού εκτίσουν τις ποινές τους θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι για τρία χρόνια.

Οι Λίντερ είχαν συλληφθεί στις 19 Αυγούστου καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχαν δείρει έναν 58χρονο Μεξικανό ο οποίος κοιμόταν σε έναν σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου. Οι δύο άνδρες είπαν σε αστυνομικούς πως επέλεξαν το θύμα διότι πίστευαν ότι ήταν λαθρομετανάστης.

Το θύμα, ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, διευκρίνισε σε μια γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι στην πραγματικότητα, έχει άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ. «Ήρθα σε αυτή τη χώρα πριν από πολλά χρόνια και δούλεψα στα χωράφια για να προμηθεύσω με προϊόντα τους ανθρώπους εδώ. Στην πραγματικότητα μου χορηγήθηκε άδεια μόνιμης παραμονής πριν από πολλά χρόνια, αλλά ακόμη κι αν ήμουν παράτυπος μετανάστης δεν θα μου άξιζε να υποστώ έναν τέτοιο ξυλοδαρμό», πρόσθεσε ο Ροντρίγκες.

Οι δύο δράστες γρονθοκόπησαν και κλότσησαν τον Ροντρίγκες και κατόπιν ο ένας τον χτύπησε επανειλημμένα με μια μεταλλική ράβδο πριν οι Λίντερ φύγουν γελώντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας είπαν σε αστυνομικούς ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο» και ότι «όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν». Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο Σκοτ Λίντερ είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι πίστευε πως η επίθεση ήταν δικαιολογημένη, επειδή το θύμα ήταν άστεγος και ισπανόφωνος. Τα δύο αδέλφια φέρονται εξάλλου να απείλησαν αστυνομικούς ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του σχετικά με τη μετανάστευση. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό το οποίο θα πληρώσουν οι μεξικανικές αρχές, ενώ υπόσχεται, εάν εκλεγεί, να απελάσει τους κατά εκτιμήσεις 11 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες οι οποίοι ζουν στις ΗΠΑ.

Αρχικά ο Τραμπ, μεγιστάνας των ακινήτων και αστέρας τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, είχε αναφερθεί στην επίθεση αυτή λέγοντας πως οφειλόταν στην παθιασμένη άποψη δύο ανθρώπων για τη μετανάστευση, αλλά αργότερα ανασκεύασε και τη χαρακτήρισε «φρικτή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε