Κόσμος

Εδώ βρίσκεται η «Βιβλιοθήκη της Αποκάλυψης» [pic]

Μια «Βιβλιοθήκη της Αποκάλυψης», με την επίσημη ονομασία «Παγκόσμιο Αρκτικό Αρχείο», άρχισε να λειτουργεί στο παγωμένο αρκτικό νησί Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στόχος είναι να αποθηκευθούν σε ψηφιακή μορφή τα πιο πολύτιμα βιβλία του κόσμου, ώστε να διασωθούν στην περίπτωση που συμβεί το χειρότερο σενάριο μιας καταστροφής αποκαλυπτικών διαστάσεων, όπως μια πυρηνική ή ακραία φυσική καταστροφή.

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται δίπλα στο «Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων», όπου η ανθρωπότητα έχει φροντίσει να φυλάει σπόρους κάθε φυτού της Γης, επίσης για παν ενδεχόμενο, αν χρειασθεί να γίνει μια νέα εκκίνηση μετά από μια ερήμωση του πλανήτη μας. Έτσι, δίπλα στη διαφύλαξη της πραγματικής τροφής (σπόροι), έρχεται να προστεθεί η διασφάλιση και της πνευματικής τροφής (βιβλία).

Ήδη, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», εκτός από την ίδια τη Νορβηγία, η Βραζιλία και το Μεξικό ανακοίνωσαν ότι θα είναι οι πρώτες χώρες που προτίθενται να στείλουν αντίγραφα βιβλίων που θέλουν να διαφυλάξουν.

Για την αποθήκευση των βιβλίων θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία της εταιρείας Piql, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται τόσο από τη νορβηγική κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται βαθιά μέσα στο Ορυχείο 3 του αρκτικού νησιού, που είναι μόνιμα παγωμένο.

Το Σβάλμπαρντ, μετά από σχετική συμφωνία που υπέγραψαν 42 χώρες το 1920, έχει κηρυχθεί αποστρατικοποιημένη ζώνη και θεωρείται ασφαλές από στρατιωτικές επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομακτικό βίντεο με ηλικιωμένη που «μπουκάρει» με το πατίνι της σε αγώνα στη Γερμανία και «ισοπεδώνει» τους ποδηλάτες
Η γυναίκα έκανε μπροστά για να βλέπει καλύτερα, το ατύχημα προκάλεσε σοκ, ενώ πολλοί από τους ποδηλάτες που έπεσαν στην άσφαλτο, έμειναν ξαπλωμένοι μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί
Γερμανία
Φρίκη στη Βρετανία: Καταδικάστηκε το γκέι ζευγάρι που κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε το 13 μηνών μωρό που είχε υιοθετήσει
Εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μία από τις πιο φρικιαστικές και σοκαριστικές υποθέσεις που έχει χειριστεί ποτέ
Το βρέφος που κακοποιήθηκε 7