Κόσμος

ΕΕ: Νέο πρόβλημα με τα εμβόλια – Η AstraZeneca μπορεί να μην παραδώσει τον αριθμό που συμφώνησε

Μετά την Pfizer και η AstraZeneca φαίνεται ως έχει πρόβλημα με τον αριθμό των εμβολίων κατά του κορονοϊού προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πληροφορίες αρκετών Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστρία, τα οποία επικαλούνται πηγές του αυστριακού υπουργείου Υγείας, αναφέρουν πως η AstraZeneca θα μπορούσε να παραδώσει λιγότερα εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και η αιτία είναι ότι η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας αναμένεται για τις 29 Ιανουαρίου.

Για την Αυστρία, αυτό σημαίνει ότι αντί για 2.000.000 δόσεις εμβολίων αυτής της εταιρείας μόνον 600.000 θα μπορούσαν να παραδοθούν στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες – οι οποίες ωστόσο μέχρι απόψε δεν είχαν επιβεβαιωθεί ούτε από το υπουργείο Υγείας ούτε από την εταιρεία — οι εγχώριες αρχές ενημερώθηκαν σήμερα σχετικά, μετά από συνομιλία που είχαν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της AstraZeneca, η οποία προφανώς προτίθεται να παραδώσει πρώτα σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, το οποίο προβλέπει ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι άνω των 65 ετών θέλουν να εμβολιαστούν, δηλαδή, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από την Αυστρία έχουν παραγγελθεί, προφανώς για μέχρι αυτή την ημερομηνία, 937.950 δόσεις εμβολίου της Pfizer, 200.000 δόσεις από τη Moderna και 2,16 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά
21
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρωτοβουλία Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας για συνομιλίες με Ιράν - 10 νεκροί στο Ισραήλ πάνω από 200 τραυματίες
Το Ιράν χτύπησε πολλές κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ισοπεδώνοντας κτίρια - Ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ - Το Τελ Αβίβ στόχευσε σε εγκαταστάσεις πυρηνικών στο Ιράν
Διασώστες βγάζουν από κατεστραμμένα κτίρια γυναίκες
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
11