Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έφοδος του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ για τη… Στόρμι Ντάνιελς

Τραμπ Στόρμι Ντάνιελς Μάικλ Κόεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο. Όχι μόνο εξαιτίας της Ρωσίας αλλά και λόγω… Στόρμι Ντάνιελς. Της πορνοστάρ που υποστηρίζει ότι την πλήρωσε για να μην μιλήσει για τη σεξουαλική σχέση που είχαν. Η Ντάνιελς σχετίζεται και με την έφοδο στο γραφείο και το σπίτι του δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωπος με μια… καταιγίδα αποκαλύψεων. Και βλέπει τον κλοιό να σφίγγει γύρω του μετά την αιφνιδιαστική έφοδο του FBI στο γραφείο και το σπίτι του δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν, στη Νέα Υόρκη. Ο Κοέν είναι ο άνθρωπος που φέρεται να πλήρωσε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του ’16 για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ.

Είναι όμως μόνο η Στόρμι Ντάνιελς η αιτία της εφόδου των πρακτόρων του FBI στο γραφείο του Κοέν; Ίσως όχι αν σκεφτεί κανείς ότι την εντολή για την επιχείρηση έδωσε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο άνθρωπος που ερευνά τη σχέση του Τραμπ και των συνεργατών του με τη Ρωσία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η έφοδος στον Μάικλ Κόεν

Πράκτορες του FBI έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας (09.04.2018) στα γραφεία της εταιρίας του Μάικλ Κόεν. Του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στίβεν Ράιαν, δικηγόρος του Κόεν, επιβεβαίωσε στους New York Times την έφοδο και την κατάσχεση ορισμένων «επικοινωνιών». Σύμφωνα με τον Ράιαν, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον πληροφόρησαν ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε εν μέρει κατόπιν παραγγελίας του γραφείου του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο Μάικλ Κόεν

Κατά την έφοδο στο γραφείο του Κόεν στο Rockefeller Plaza, οι πράκτορες του FBI κατάσχεσαν έγγραφα σχετικά με τη Στόρμι Ντάνιελς. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Πήραν και έγγραφα όπου είχαν καταγραφεί επικοινωνίες ανάμεσα στον δικηγόρο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Κατάσχεσαν επίσης το τηλέφωνο του Κόεν, τον προσωπικό του υπολογιστή, τραπεζικά αρχεία.

Πράκτορες του FBI έξω από το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του Κόεν

Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών καθώς και τραπεζική απάτη, σύμφωνα με την Washington Post.

Μετά το γραφείο, οι πράκτορες του FBI βρέθηκαν και στο ξενοδοχείο Loews Regency Hotel. Εκεί, ο Κόεν διατηρεί διαμέρισμα. Είναι πολύ κοντά στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Από εκεί κατάσχεσαν φορολογικά έγγραφα και όχι μόνο.

Ντόναλντ Τραμπ: Είναι ντροπή!

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έμεινε έξω απ’ όλο αυτό. Και πολλοί λένε πως τόσο εκνευρισμένο δεν τον έχει δει κανείς από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την έρευνα ντροπή.

«Αυτή η κατάσταση είναι ντροπή», είπε ο Τραμπ. Και πρόσθεσε πως οδηγεί σε «ένα νέο επίπεδο αδικίας». Χαρακτήρισε τις εφόδους στο σπίτι και στα γραφεία του Κόεν απόλυτο κυνήγι μαγισσών, επέμεινε πως η ομάδα του εισαγγελέα Μιούλερ αποτελείται από ανθρώπους προκατειλημμένους εναντίον του. Από τα πυρά του, για άλλη μια φορά, δεν ξέφυγε ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του. Επανέλαβε ότι ο Τζεφ Σέσιονς δεν έπρεπε να είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ. Κι όταν ρωτήθηκε ξανά αν σκέφτεται να τον διώξει (τον Μιούλερ), απέφυγε να απαντήσει…

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις