Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έφτασε η βοήθεια της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – Τι υποστηρίζει ο Χουάν Γκουαϊδό

Έφτασε η βοήθεια της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – Τι υποστηρίζει ο Χουάν Γκουαϊδό
photo Reuters

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσίας προς την Βενεζουέλα έφτασε με αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Αυτό υποστηρίζει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS το οποίο ανέφερε πως το φορτίο έφτασε στη Βενεζουέλα και σύντομα θα παραδοθεί στους κατοίκους.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε δηλώσει ότι στην Βενεζουέλα θα φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια 300 τόνων από την Ρωσία, η οποία θα είναι πρωτίστως φάρμακα.  Από την άλλη μεριά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης , Χουάν Γκουαϊδό, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο μεξικανικό κανάλι Televisa, ανέφερε πως Ρωσία και Κίνα δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο αλλά τις επενδύσεις που έχουν κάνει στη χώρα.

«Η Ρωσία και η Κίνα δεν υποστηρίζουν το καθεστώς Μαδούρο. Στην πραγματικότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έδωσαν ούτε ένα δάνειο στην κυβέρνηση Μαδούρο. Φυσικά έχουν συμφέροντα στην Βενεζουέλα, επειδή έχουν επενδύσει πολλά στον πετρελαϊκό τομέα και στις υποδομές. Γι’ αυτόν τον λόγο θα έλεγα ότι δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο, αλλά τις επενδύσεις τους στην χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκουαϊδό.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Βενεζουέλα Βλαντίμιρ Ζαγιέμσκι δήλωσε σήμερα ότι γίνεται προσπάθειες να στρέβλωσης της ρωσικής πολιτικής καθώς προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ρωσια ως το μοναδικό στήριγμα του «δικτάτορα Μαδούρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις