Κόσμος

“Έφυγε” η Τάμι, ο γηραιότερος ιπποπόταμος στον κόσμο! – video

Η Τάμι, ο γηραιότερος ιπποπόταμος σε αιχμαλωσία, έσβησε ήσυχα στον ύπνο της, την Πέμπτη (16.08.2018) σε ηλικία 59 ετών, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος της Ιερουσαλήμ που την φιλοξενούσε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τάμι ήταν ο μοναδικός ιπποπόταμος που είχε απομείνει στον ζωολογικό κήπο μετά τον θάνατο του αρσενικού Μάτι πριν από 15 χρόνια. Ήταν σε βαθύ γήρας, αφού οι ιπποπόταμοι συνήθως ζουν 40 – 50 χρόνια.

Μολονότι ήταν η “βασίλισσα” του αφρικανικού τομέα, ανάμεσα στις καμηλοπαρδάλεις, τους ρινόκερους και τις ζέβρες, ο ζωολογικός κήπος δεν θέλησε να κάνει περισσότερες ανακοινώσεις παρά μόνο ότι όλοι “την αγαπούσαν και την τιμούσαν”.

Συγκίνηση για τη γιαγιά Τάμι τον ιπποπόταμο

“Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Αισθανόμαστε σαν να χάσαμε έναν φίλο”, σχολίασε ένας υπάλληλος, ο Γκιλάντ Μοσέ, στον ιστότοπο της εφημερίδας “Ισραέλ Χαγιόμ”.

“Βρήκαμε την Τάμι, άψυχη στη λίμνη του αφρικανικού τμήματος” ανακοίνωσε μέσω του Facebook η διεύθυνση του πάρκου που είναι γνωστό και με την ονομασία “Βιβλικός Ζωολογικός Κήπος”.

Ο Βιβλικός Ζωολογικός Κήπος ιδρύθηκε το 1939 στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ και φιλοξενεί 250 είδη ζώων, για τα περισσότερα εκ των οποίων υπάρχουν αναφορές στην Αγία Γραφή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν να κλείσουν εντελώς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ – Δεν επιτρέπουν στον Τραμπ να επέμβει στη διαμάχη με τη Σαουδική Αραβία
«Αν οι ΗΠΑ υποστηρίξουν τη Σαουδική Αραβία με αεροπορικές επιδρομές θα θεωρήσουμε στόχους οποιαδήποτε αμερικανικά συμφέροντα βρίσκονται γύρω μας και δεν θα αποκλείσουμε τίποτα»
χουθι
Μαρτυρικός θάνατος για την 32χρονη Στέφανι στην Αυστρία: Εξετάζεται αν θάφτηκε ζωντανή – «Πάλευε να βγει από τη βαλίτσα»
Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το έγκλημα - Ο πρώην της την στραγγάλισε και την μαχαίρωσε στο διαμέρισμά της, προτού βάλει τη σορό της σε βαλίτσα
Η 32χρονη Στέφανι βρέθηκε νεκρη σε βαλίτσα
«Προνόμιο και όχι δικαίωμα η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο», λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ
Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την εξουσία να ελέγχει την πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους του Λευκού Οίκου, όπου ενδέχεται να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες
Ντόναλντ Τραμπ