Site icon NewsIT
15:33 Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγε ο μεγάλος Κλωντ Σαμπρόλ

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών ο γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Σαμπρόλ, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού του δήμου του Παρισιού Κριστόφ Ζιράρ.

Έφυγε ο μεγάλος Κλωντ Σαμπρόλ

Ο Σαμπρόλ είχε γεννηθεί στις 24 Ιουνίου στο Παρίσι το 1930. Σπούδασε φαρμακευτική, αλλά έκανε καριέρα κριτικού κινηματογράφου σε γαλλικές εφημερίδες και σε ένα περιοδικό.

Το 1958 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία “Ο ωραίος Σέργιος” εγκαινιάζοντας την εποχή του νέου κύματος (Nouvelle vague), της οποίας είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δημιουργούς μαζί με τον Φρανσουά Τριφό και τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Μεταξύ των δεκάδων ταινιών που σκηνοθέτησε είναι οι :”Η Τελετή”, “ευχαριστώ για τη σοκολάτα”, “Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα”, “Το άνθος του κακού” .

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version