Κόσμος

Εγκλωβίστηκαν στην Αττάλεια Γιούνκερ και Τουσκ

Εγκλωβισμένοι στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου το προηγούμενο διήμερο έγινε η Σύνοδος Κορυφής της G20 παρέμειναν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Οι δυο "κεφαλές" της Ε.Ε. καθηλώθηκαν στην Τουρκία εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια του αεροπλάνου τους.

Τουσκ και Γιούνκερ επρόκειτο να αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες με ειδική πτήση, με ένα αεροσκάφος που τους έχει διαθέσει η βελγική Πολεμική Αεροπορία. Όμως ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροσκάφους αυτού και ότι θα χρειαστεί να περιμένουν να σταλεί άλλο αεροσκάφος για να τους παραλάβει σήμερα Τρίτη, πιθανόν περί το μεσημέρι, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν έρευνα, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Οι άλλες πτήσεις των ηγετών αναχώρησαν κανονικά, δήλωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters από την Αττάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή
Τουρκικό F-16 1