Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Έγραψε ο Ομπάμα! Αυτό είναι το πιο δημοφιλές tweet όλων των εποχών!

Μπαράκ Ομπάμα

Μια παραπομπή σε ρήση του Νέλσον Μαντέλα από τον Μπαράκ Ομπάμα έγινε το πιο «αγαπημένο» tweet της ιστορίας του Twitter.

«Κανένας δεν γεννιέται μισώντας κάποιον άλλον εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής του ή της θρησκείας του», έγραψε την Κυριακή ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Το μήνυμα ήρθε αφότου υποστηρικτής των νεοναζί είχε σκοτώσει διαδηλώτρια κατά του ρατσισμού στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Θραύση στο Twitter με ρήση του Μαντέλα ο Μπαράκ Ομπάμα

Στο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα στο Twitter έχουν κάνει like πάνω από 3,1 εκατ. χρήστες και είχε γίνει retweet πάνω από 1,3 εκατομμύριο φορές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εκφράστηκε με άλλον τρόπο για το θέμα, παρά μόνο μ’ αυτή την παραπομπή στον μεγάλο αντιστασιακό του απαρτχάιντ. Το tweet συνόδευε φωτογραφία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ να χαμογελά σε τέσσερα παιδιά. Ανάμεσά τους ένα μαύρο κοριτσάκι κι ένα κατάξανθο μωρό, που τον κοιτάζουν από ένα παράθυρο.

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος δημοσιοποίησε επίσης τη συνέχεια αυτής της ρήσης του Νέλσον Μαντέλα σε δύο άλλα μηνύματα χωρίς φωτογραφία, τα οποία είχαν μικρότερη επιτυχία. «Οι άνθρωποι οφείλουν να μάθουν να μισούν και, αν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να μάθουν να αγαπούν, επειδή η αγάπη ξεπηδάει φυσικότερα από την ανθρώπινη καρδιά απ’ ό,τι το αντίθετό της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις