Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

“Είδατε τον Σαλμάν Αμπέντι;”: Νέες φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ

“Είδατε τον Σαλμάν Αμπέντι;”: Νέες φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Με κάθε πιθανό τρόπο αναζητά η αστυνομία του Μάντσεστερ πληροφορίες που θα την οδηγήσουν στην άκρη του νήματος για τις κινήσεις του μακελάρη του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι, πριν φτάσει στο Manchester Arena για να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά και να σκοτώσει 22 ανθρώπους.

Στις νέες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μάντσεστερ, φαίνεται ο 22χρονος τρομοκράτης να περπατά στους δρόμους του Rusholme. Δεν είναι σαφές πότε έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή ανάμεσα στις 18 και τις 22 Μαΐου, αφού ο Αμπέντι έλειπε από τη Βρετανία από τις 15 Απριλίου έως τις 18 Μαΐου όταν και επέστρεψε.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες φωτογραφίες με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος που να της δώσει την παραμικρή πληροφορία για τις κινήσεις του δράστη της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης λίγα λεπτά αφού είχε τελειώσει η συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Ο καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο στο Μάντσεστερ φορά τζιν, μπουφάν και σε άλλες φωτογραφίες σέρνει τη μπλε βαλίτσα μυστήριο και σε άλλες έχει το μπουφάν του στα χέρια. Στην πλάτη του έχει και ένα σακίδιο πλάτης.

Στόχος όχι μόνο να βρουν που πήγε και με ποιους συναντήθηκε πριν από το μακελειό της 22ας Μαΐου αλλά και να βρεθεί η μυστηριώδης μπλε βαλίτσα που τόσο σε αυτές όσο και σε προηγούμενες φωτογραφίες έχει μαζί του ο δράστης και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, τι έχει μέσα!

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Τζεφ Τζάκσον «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο μέσα από τη χρήση των καμερών ασφαλείας και λάβαμε κάποια τηλεφωνήματα από το κοινό που μας βοήθησαν πολύ. Αυτό μας οδήγησε στην οδό Banff στο Rusholme.

Έχουμε αστυνομικούς να κάνουν έρευνα πόρτα – πόρτα αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί πήγε εκεί ο Αμπέντι και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε που πήγε και με ποιον μίλησε τις μέρες που προηγήθηκαν πριν από την επίθεση», τόνισε.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες: «Είδατε τον Αμπέντι στην περιοχή Rusholme ανάμεσα στις 18 και τις 22 Μαΐου; Έχετε πληροφορίες για τις κινήσεις του σε αυτές τις ημερομηνίες; Μπορεί να νομίζετε ότι είναι άνευ σημασίας αλλά μπορεί να είναι πληροφορία κλειδί που θα μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να καταλάβουμε μαζί τι συνέβη πριν από την επίθεση και αν ο Αμπέντι είχε βοήθεια από κάποιον».

Με πληροφορίες από Sun
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε