Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Αν δεν ήταν ο Ρέντσι και ο Ολάντ θα είχαμε… Grexit”

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματτέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ήταν εκείνοι που σταμάτησαν το Grexit και έσωσαν την Ελλάδα από τη έξοδο από το ευρώ.

Αυτό υποστήριξε ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre, επικαλούμενος και δηλώσεις του… Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Αντιτάσσομαι στον Σόιμπλε από το 1995 όταν προωθούσε την θεωρία του σκληρού πυρήνα που ήθελε να διώξει την Ιταλία. Με τον ίδιο τρόπο αντιταχθήκαμε τώρα στην προσπάθεια αποκλεισμού της Ελλάδας», τόνισε ο στενός συνεργάτης του Ματτέο Ρέντσι.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών, ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα πρόσθεσε: «Η συμφωνία της Κυριακής διαφέρει από τα τρομερά λάθη που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πρώτες δυο συμφωνίες με την Ελλάδα. Υπάρχει μια σημαντική οικονομική παράμετρος που ξεπερνά τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ, με μια δέσμη 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάλαβε, επιτέλους, ότι η άγρια λιτότητα δεν αποδίδει και ότι έφερε καταστροφές, ενώ ένα μέρος των ιδιωτικοποιήσεων, επίσης, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την μείωση του χρέους, αλλά για να γίνουν επενδύσεις».

«Τα δυο αυτά στοιχεία αποδεικνύουν ότι σε μια τόσο δύσκολη συμφωνία, η Ευρώπη κατάλαβε τα λάθη που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια. Όταν δεν υπήρχε ο Ντράγκι, αλλά στην θέση του ήταν ο Τρισέ, όταν δεν είχαμε τον Γιούνκερ, αλλά τον Μπαρόζο, όταν δεν υπήρχε η κυβέρνηση Ρέντσι, αλλά εκείνη του Μπερλουσκόνι, όλα αυτά στην Αθήνα δεν δόθηκαν», κατέληξε ο Σάντρο Γκότζι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε