Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ειδικοί στις ΗΠΑ για κορονοϊό: Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32 αν δεν εξιχνιαστεί η προέλευσή του

Ειδικοί στις ΗΠΑ για κορονοϊό: Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32 αν δεν εξιχνιαστεί η προέλευσή του
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Από πού προήλθε ο κορονοϊός COVID-19 πρέπει να απαντήσουν οι ειδικοί, διαφορετικά είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν οι κορονοϊοί COVID-26 και COVID-32. Αυτό υποστηρίζει ο Peter J. Hotez, λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ.

«Θα υπάρξει κορονοϊός COVID-26 και COVID-32 αν δεν κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση του COVID-19» είπε δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peter J. Hotez, σε συνέντευξή του στο NBC. Ο πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Baylor College υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να συγκροτηθεί ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων που «θα εργαστεί στην Κίνα για περίοδο έξι μηνών έως ενός έτους».

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα ο κορονοϊός να «ξέφυγε» από το εργαστήριο στην Γουχάν της Κίνας, την οποία και καλούν να παράσχει μεγαλύτερη διαφάνεια. Την ίδια ώρα, νέα δημοσιεύματα εγείρουν και πάλι ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του φονικού ιού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δώσει προθεσμία 90 ημερών στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να διαλευκάνουν την υπόθεση ενώ ήδη ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι πιέζει τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας για δεύτερη έρευνα. 

Παράλληλα, και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες – σύμφωνα με τους Sunday Times – δεν αποκλείουν το εν λόγω σενάριο και συνεργάζονται ήδη με τις αμερικανικές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις