Κόσμος

Είδος υπό εξαφάνιση ο Γερμανός τουρίστας – Δεν σκέφτονται ή ακυρώνουν τις διακοπές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τις θερινές διακοπές τους εμφανίζονται οι Γερμανοί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το τελευταίο «Deutschlandtrend» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 31% δηλώνει ότι δεν έχει σχεδιάσει διακοπές για το καλοκαίρι, ενώ το 14% έχει ήδη ακυρώσει τις κρατήσεις του. Το 21% αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη κάνει κρατήσεις, αλλά το 28% δηλώνει ότι παραμένει στον αρχικό σχεδιασμό του.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το 31% αναφέρει ότι επιβαρύνεται «πολύ σοβαρά» ή «σοβαρά» από τους περιορισμούς, με το 69% να δηλώνει ότι επιβαρύνεται «λίγο» ή «καθόλου».

Στην ίδια δημοσκόπηση, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό της των τελευταίων δυόμιση χρόνων, κερδίζοντας την αποδοχή των πολιτών στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση συγκεντρώνουν 38%, κερδίζοντας τρεις μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες (-3%) καταγράφουν οι Πράσινοι, οι οποίοι πέφτουν στο 19%.

Κατά μία μονάδα ενισχύονται και οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι ανεβαίνουν στο 17% και παραμένουν τρίτη δύναμη.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μία ακόμη μονάδα και περιορίζεται στο 9%.

Σταθεροί παραμένουν η Αριστερά στο 7% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 5%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία σε αναβρασμό: Τα Κίτρινα Γιλέκα βγαίνουν ξανά στους δρόμους – Διαδηλώσεις από σήμερα παρουσία 70.000 αστυνομικών
Πορεία σήμερα στην πόλη Τραπ όπου έγινε την περασμένη εβδομάδα τρομοκρατική επίθεση - Καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατσαρόλες των «κίτρινων γιλέκων» έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και πάλι σήμερα
REUTERS
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Συναγερμός για απάτη με ψεύτικα SMS σε συγγενείς θυμάτων – Αδίστακτοι παίζουν με τον πόνο τους
Με βίντεο που αναρτήθηκε στο X, η αστυνομία τονίζει ότι η ενημέρωση των συγγενών για την ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνεται «πάντα αυτοπροσώπως»
Συγγενείς αγννουμένων στην Ισπανία