Κόσμος

Εικόνες πανικού στο Ρίο ντε Τζανέιρο: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε φαβέλα – Οκτώ νεκροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε μία πολύωρη ανταλλαγή πυροβολισμών, που σημειώθηκε την Παρασκευή, μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν γύρω στις 5 το πρωί (τοπική ώρα) τη φαβέλα Vila Cruzeiro στο βόρειο τμήμα του Ρίο ντε Τζανέιρο, με ένταλμα σύλληψης για έναν κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών. Ακολούθησε όμως ανταλλαγή πυροβολισμών, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά τα στοιχεία τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Λυπούμαστε για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί αλλά δεν υπάκουσαν στις εντολές των αστυνομικών να σταματήσουν και προέβαλαν αντίσταση», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Ρίο, Ουίρα ντο Νασιμέντο Φερέιρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να συλλάβουν τον καταζητούμενο διακινητή ναρκωτικών Τσίκο Μπέντο, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών προκάλεσε πανικό στη φαβέλα, σε σημείο που έκλεισαν καταστήματα και σχολεία της περιοχής.

Δείτε βίντεο:

https://twitter.com/favelacaiunofa1/status/1492091790752681985?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1492091790752681985%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1211178%2Fvrazilia-okto-nekroi-se-adallagi-purovolismon-se-favela-tou-rio-de-tzaneiro-deite-video%2F

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στο CNN από τον Λευκό Οίκο - Αποκλείστηκε από την κάλυψη επίσκεψης του Τραμπ στο Τενεσί
Είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώνεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης μετά την απαγόρευση από την αμερικανική κυβέρνηση της πρόσβασης δημοσιογράφων των μέσων ενημέρωσης CNN, MS Now και Politico στον Λευκό Οίκο
CNN
Γαλλία: Πλήρωνε μία 90χρονη για να του αφήσει το σπίτι όταν πεθάνει, αλλά «έφυγε» πρώτος και εκείνη έζησε ως τα 122
Μετά τον θάνατό του, οι όροι του συμβολαίου υποχρέωσαν τη σύζυγο και την οικογένειά του να συνεχίσουν να πληρώνουν την υπεραιωνόβια μέχρι και τον δικό της θάνατο
Πλήρωνε κάθε μήνα 90χρονη Γαλλίδα για να πάρει το σπίτι της όταν πεθάνει, αλλά πέθανε πρώτος και αυτή έζησε ως τα 122