Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Είναι κατσίκα, λέγεται Λίνκολν, κέρδισε τον σκύλο, βγήκε… δήμαρχος! video

κατσίκα
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ: Μια μικρή αμερικανική πόλη εξέλεγε για δήμαρχό της… μια κατσίκα!

Οι κάτοικοι του Φερ Χέιβεν, μιας μικρής πόλης στο Βερμόντ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, επέλεξαν αυτήν την εβδομάδα για νέο τους δήμαρχο μια κατσίκα (!) το όνομα της οποίας προδιαθέτει για την πολιτική σκηνή και δεν είναι άλλο από… Λίνκολν.

Η κατσίκα, ηλικίας 3 ετών, με μακριά λευκά αυτιά αναμετρήθηκε την Τρίτη στις κάλπες με άλλους 15 υποψηφίους, μεταξύ αυτών τον γέρβιλο Κριστάλ και πολλούς σκύλους και γάτες.

Το Φερ Χέιβεν, με πληθυσμό 2500 κατοίκων, δεν έχει επίσημο δήμαρχο, να το κυβερνα, αλλά έναν “town manager” (δημοτικό μάνατζερ), τον Τζόζεφ Γκάντερ, που είναι επιφορτισμένος με παρόμοια καθήκοντα.

Ο Γκάντερ διάβασε σε μια εφημερίδα ότι ένα χωριό στο Μίσιγκαν, το Όμινα, είχε εκλέξει μια γάτα, τη Sweet Tart, δημοτικό σύμβουλο κι ακριβώς αυτή η ιστορία του έδωσε την ιδέα να διοργανώσει μια αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς.

Με 13 ψήφους υπέρ, η Λίνκολν, η κατσίκα του καθηγητή των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο του χωριού, κέρδισε τον Σάμι τον σκύλο, που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, διάρκειας ενός έτους, θα είναι η εκπρόσωπος του Φερ Χέιβεν στα σημαντικότερα γεγονότα του χωριού.

«Η παρέλαση της Ημέρας των Πεσόντων, το Φεστιβάλ Μήλου…» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Γκάντερ.

Δυστυχώς, το ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκλογική αναμέτρηση για την παιδική χαρά, ήταν μόλις περίπου 100 δολάρια, ωστόσο αυτές οι εκλογές με υποψηφίους συμπαθέστατα ζωάκια ήταν, σύμφωνα με τον Γκάντερ, «ένας καλός τρόπος για να ενδιαφερθούν τα παιδιά για τη δημοκρατία».

«Η συμμετοχή (53 ψήφοι συνολικά) ήταν ισχνή, όμως όλο αυτό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αναμένουμε να είναι μεγαλύτερη του χρόνου» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Δείτε την κατσίκα… εν δράσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις