Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Αιτία πολέμου οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση στους δορυφόρους της Ρωσίας, προειδοποιεί η Roscosmos

Εισβολή στην Ουκρανία: Αιτία πολέμου οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση στους δορυφόρους της Ρωσίας, προειδοποιεί η Roscosmos
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση από χάκερ εναντίον των δορυφόρων της Ρωσίας θα αντιμετωπιστεί ως αιτία πολέμου, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της Roscosmos, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με τα ρωσικά κέντρα ελέγχου δορυφόρων που έχουν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από χάκερ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα, θα αντιμετωπιστεί ως αιτία πολέμου.

«Το να τεθούν εκτός διαδικτύου οι δορυφόροι οποιασδήποτε χώρας αποτελεί στην πραγματικότητα casus belli, αιτία πολέμου», υπογράμμισε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν και μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Παράλληλα ζήτησε από την τεχνολογική εταιρεία OneWeb, με έδρα τη Βρετανία, να δώσει εγγυήσεις στη Μόσχα ότι οι δορυφόροι της δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ρωσίας.

Αν αυτό δεν συμβεί, ο επικεφαλής της Roscosmos επεσήμανε ότι θα ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου εκτόξευση 36 δορυφόρων της OneWeb από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, το οποίο η Μόσχα νοικιάζει από το Καζακστάν, και η Ρωσία δεν θα αποζημιώσει την εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις