Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Ενισχύεται η στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, με πακέτο βοήθειας ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσουν το Κίεβο να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή. Αυτό ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε γραπτή του δήλωση. 

«Σήμερα, καθώς η Ουκρανία παλεύει με θάρρος και περηφάνια ενάντια στη βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας, εξουσιοδοτώ, σύμφωνα με αντιπροσωπεία του Προέδρου, μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική ενίσχυση, ύψους έως και 350 εκατομμυρίων δολαρίων, για την άμεση υποστήριξη στην άμυνα της», αναφέρει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN. 

«Αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει νέα αμυντικά στρατιωτικά μέσα, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πολεμήσει τις τεθωρακισμένες, αερομεταφερόμενες και άλλες απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα», διαβεβαίωσε ο Μπλίνκεν. «Πρόκειται για ένα ακόμη σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού τη στιγμή που υπερασπίζεται το κυρίαρχο, θαρραλέο και υπερήφανο έθνος του», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκταμιεύσει το φθινόπωρο στρατιωτική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, κατόπιν επιπλέον 200 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, «ενώ η (ρωσική) απειλή υλοποιείτο».

Με τα 350 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ποσό αυτό «ανέρχεται σε άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συνολική βοήθεια ασφαλείας που οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία…», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία κάνει «άνοιγμα» στην Αίγυπτο: «Αν υπογράψει συμφωνία μαζί μας, θα κερδίσει 15.000 τ.χλμ σε σύγκριση με την Ελλάδα»
Η Άγκυρα επαναφέρει την πρόταση προς το Κάιρο με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Μήνυμα διαλόγου αλλά και προειδοποιήσεις προς την Αθήνα από τον Γιασάρ Γκιουλέρ
Τουρκικό ναυτικό
Ισραήλ: Ηγετικό στέλεχος της αραβικής αντιπολίτευσης απευθύνει κάλεσμα για «εβραϊκο-αραβική» συνεργασία κατά του Νετανιάχου 
Τα αραβικά κόμματα οδεύουν προς ρεκόρ εδρών και γίνονται ρυθμιστές της επόμενης κυβέρνησης – Ο Τζαμπαρίν ζητά από την αντιπολίτευση να συνομιλήσει μαζί τους 
Γιουσέφ Τζαμπαρίν
Ο Σεργκέι Λαβρόφ στις ΗΠΑ για σύνοδο της G20
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες κατά τη σύνοδο της G20, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια πρόσκληση
Ο Σεργκέι Λαβρόφ
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: 64 νεκροί και 80 τραυματίες – «Είδα νεκρούς ανθρώπους», ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια
Πληροφορίες ότι σε ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια ταξίδευε και η πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Φάτιμα Μπάνιεζ, η οποία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί - Οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν
ισπανια τρενα
22