Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Ολονύχτια ρωσική πολιορκία για να «πέσει» το Κίεβο – LIVE οι εξελίξεις

Εισβολή στην Ουκρανία: Ολονύχτια ρωσική πολιορκία για να «πέσει» το Κίεβο – LIVE οι εξελίξεις

Η εισβολή στην Ουκρανία από τις δυνάμεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της, ενώ οδεύουμε στο τρίτο εικοσιτετράωρο πολιορκίας.

Η Ρωσία προσπαθεί να «ρίξει» το Κίεβο, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αντιστέκονται σθεναρά, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής η πρωτεύουσα της χώρας να μην έχει «πέσει» (σ.σ. δείτε εδώ όλα όσα έχουν συμβεί ως τώρα).

Όσο, βέβαια, το Κίεβο αντιστέκεται, τόσο εντείνονται οι ανησυχίες πως ο Πούτιν ενδέχεται να ρίξει στη μάχη «υπερόπλα» που προκαλούν τρόμο και μόνο στη σκέψη… Οι μάχες πάντως έχουν φτάσει ως και το κέντρο του Κιέβου, την ώρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Αμερικανοί θέλουν να φυγαδεύσουν τον Ζελένσκι από την Ουκρανία με τον ίδιο σε δραματική δήλωσή του να εμφανίζεται αμετακίνητος. 

Εισβολή στην Ουκρανία: Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν με τον πόλεμο

Εισβολή στην Ουκρανία: «Σκούρα» τα βρίσκει ο Πούτιν στο Κίεβο – Αντιστέκονται οι ουκρανικές δυνάμεις

Οι Ρώσοι στρατιώτες σταμάτησαν κοντά στην πόλη Κονοτόπ, στη βορειοανατολική Ουκρανία, αφού υπέστησαν σοβαρές απώλειες στη μάχη, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό ξηράς.

«Έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα και τον ανεφοδιασμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αναφέρθηκαν λεηλασίες σε καταστήματα της περιοχής από τους Ρώσους στρατιώτες.

Στα περίχωρα της πόλης υπάρχουν περίπου 40 καμένα ρωσικά οπλικά συστήματα.

Η πρέσβειρα της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον, Οξάνα Μαρκάροβα, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προχωρήσουν εντός του ουκρανικού εδάφους όσο σχεδίαζαν και η πρωτεύουσα, το Κίεβο, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Click4more: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι σαμποτέρ εκτελούνται στο Κίεβο από Ουκρανούς στρατιώτες

Η Ρωσία κατέλαβε ωστόσο τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και οι Ουκρανοί «ανησυχούν πολύ για την κατάσταση εκεί», όπου οι Ρώσοι πήραν ομήρους 92 εργαζόμενους, σύμφωνα πάντα με την Μαρκάροβα. «Η ευθύνη πλέον για τον σταθμό παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ ανήκει στις ρωσικές δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό», τόνισε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας προτρέπει τους Ρώσους να διαδηλώσουν για να σταματήσουν τον πόλεμο

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ προειδοποίησε σήμερα ότι στην Ουκρανία θα πεθάνουν τόσοι Ρώσοι στρατιώτες όσοι και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας.

«Χιλιάδες, χιλιάδες», είπε ο υπουργός, προτρέποντας τους Ρώσους πολίτες να βγουν στον δρόμο και να απαιτήσουν να σταματήσει ο πόλεμος.

«Κρύψτε τους αγαπημένους σας, αν τους αγαπάτε. Μην τους στέλνετε σε βέβαιο θάνατο! Θα σκοτωθούν από κάθε παράθυρο, σε κάθε ουκρανική πόλη», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις