Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Προτείνουν στον Μπάιντεν «τεράστια κυβερνοεπίθεση» εναντίον της Ρωσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει στα χέρια του έναν φάκελο που περιλαμβάνει προτάσεις για μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ρωσίας που «σφυροκοπά» με την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να διαταράξουν την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία, λένε στο NBC News τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Δύο αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ένας αξιωματούχος των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και ένα άλλο άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα, λένε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις από τον Μπάιντεν, αλλά υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι στρατιωτικοί που ασχολούνται με τον κυβερνοπόλεμο, προτείνουν τη χρήση αμερικανικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε μια κλίμακα που δεν έχει προηγουμένως ξαναχρησιμοποιηθεί.

Μεταξύ των επιλογών είναι:

  • Διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε ολόκληρη τη Ρωσία,
  • διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας και
  • παραβίαση των διακοπτών του σιδηροδρομικού δικτύου για να παρεμποδιστεί η ικανότητα της Ρωσίας να ανεφοδιάσει τις δυνάμεις της.

«Θα μπορούσατε να κάνετε τα πάντα, από το να επιβραδύνετε τα τρένα μέχρι να τα εκτροχιάσετε», είπε ένα από τα άτομα που είναι ενήμερα των εισηγήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS