Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εισβολή στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι: Κωδικοποιημένα ειδοποίησε τις Αρχές ο σύζυγός της

Εισβολή στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι: Κωδικοποιημένα ειδοποίησε τις Αρχές ο σύζυγός της

Νέες λεπτομέρειες γύρω από την εισβολή του 42χρονου ακροδεξιού και οπαδού των θεωριών συνωμοσίας, Ντέιβιντ ΝτεΠάπ στο σπίτι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Ο σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, σύμφωνα με το CNNi, κατάφερε να καλέσει τις Αρχές και να ειδοποιήσει για την εισβολή του 42χρονου στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, χωρίς μάλιστα να γίνει αντιληπτός από τον άνδρα που του επιτέθηκε. Ο Πολ Πελόζι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάλεσε διακριτικά τη γραμμή έκτακτης ανάγκης, τον αριθμό 911 ( το αντίστοιχο “100” στην Ελλάδα), και μιλώντας κωδικοποιημένα ενημέρωσε τις Αρχές ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του. 

Για να ειδοποιήσει τις Αρχές ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι, σύμφωνα με το CNNi, φέρεται να είπε: «Τι συμβαίνει; Γιατί είσαι εδώ; Τι πάτε να μου κάνετε;». Ο 82χρονος είχε καταφέρει να καλέσει τον αριθμό 911 χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον δράστη. Η αστυνομικός που διαχειρίστηκε την κλήση του Πολ Πελόζι δήλωσε πως αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το τηλεφώνημα και διέταξε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο σπίτι. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στάθηκε στο «καλό ένστικτο» της αστυνομικού και την επαίνεσε που διάβασε «ανάμεσα στις γραμμές».

«Οφείλεται πραγματικά στον κ. Πελόζι ότι μπορούσε να κάνει αυτή την κλήση και να δώσει το μήνυμα στην αστυνομικό πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ώστε οι Αρχές να φτάσουν εκεί μέσα σε δύο λεπτά για να ανταποκριθούν σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε στο CNNi η εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Μπρουκ Τζένκινς.

Υπενθυμίζεται ότι η εισβολή του Ντέιβιντ ΝτεΠαπ στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων βρισκόταν στην Ουάσινγκτον και ίσως τα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι της να ήταν πιο χαλαρά.

Ο 42χρονος φέρεται να είχε ως στόχο την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς όταν εισέβαλε στο σπίτι λέγεται πως φώναζε: «Που είναι η Νάνσι, πού είναι η Νάνσι». Αντιμέτωπος με τον Ντέιβιντ ΝτεΠαπ ήρθε ο 82χρονος σύζυγός της, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από τον δράστη. 

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για το κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε επίσης στο δεξί του χέρι. Οι γιατροί ανέφεραν πως αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Ο 42χρονος Ντέιβιντ ΝτεΠάπ, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην κατοικία του ζεύγους Πελόζι, θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου και διάρρηξη, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Ουίλιαμ Σκοτ.

Με πληροφορίες από CNNi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις