Κόσμος

Είχαν κάνει την τρομοκρατία… οικογενειακή υπόθεση! Η τριάδα που ετοίμαζε μεγάλο “χτύπημα”

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την Παρασκευή (15.06.2018) από δικαστήριο του Λονδίνου μια 22χρονη που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, σε μια υπόθεση που εμπλέκονταν επίσης η μητέρα της και η μικρότερη αδελφή της.

Η Ριζλάν Μπουλάρ θα εκτίσει τουλάχιστον 16 χρόνια από την ποινή της ώστε να έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αποφυλάκισή της.

Η μητέρα της, Μίνα Ντιτς, 44 ετών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και εννέα μηνών. Η ποινή της μικρότερης αδελφής, της Σαφάα Μπουλάρ, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Στη δίκη της Σαφάα Μπουλάρ, στις αρχές Ιουνίου, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η 18χρονη ήθελε να εξαπολύσει μια επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες, τις οποίες αποκαλούσε “ανανάδες”. Σχεδίαζε αυτήν την επίθεση αφού η αστυνομία την εμπόδισε να φύγει για τη Συρία προκειμένου να παντρευτεί έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους με τον οποίο διατηρούσε σχέση μέσω του διαδικτύου από την ηλικία των 16 ετών. Οι δυο τους αντάλλαζαν μηνύματα στα οποία ανέφεραν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση αυτοκτονίας “χέρι με χέρι”.

Λίγο μετά τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της, η Σαφάα συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στη Βρετανία. Η μητέρα, η αδελφή της και μια φίλη της τελευταίας, ηλικίας 21 ετών, πήραν τότε τη σκυτάλη για να οργανώσουν μια “γιορτή” –όπως αποκαλούσαν την επίθεση– στις 27 Απριλίου. Συνελήφθησαν όμως και αυτές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει μια “αναγνωριστική” βόλτα στα μνημεία του Γουεστμίνστερ και είχαν αγοράσει μαχαίρια και ένα σακίδιο.

Η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής για τα βρετανικά αστυνομικά και δικαστικά χρονικά, αφού πρόκειται για τον μοναδικό μέχρι τώρα αποκλειστικά γυναικείο “πυρήνα” που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Φορντό – Το Ιράν απειλεί με αντίποινα
«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον πλανήτη», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social για τα αμερικανικά χτυπήματα στα πυρηνικά του Ιράν
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3