Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκανε… επανάσταση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν! Απάντησε σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων

Έκανε… επανάσταση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν! Απάντησε σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων
photo Reuters

Μπορεί η συνάντηση ανάμεσα σε Κιμ Γιόνγκ Ουν και Τραμπ να μην κατέληξε σε συμφωνία όμως ο βορειοκεάτης ηγέτης εξέπληξε τους πάντες.

Και αυτό γιατί ο Κιμ Γιόνγκ Ουν για πρώτη φορά απάντησε σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο δημοσιογράφος της Washington Post ,Ντέιβιντ Νακαμούρα, ρώτησε τον Κιμ Γιόνγκ Ουν αν πιστεύει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο και αφού μεταφράστηκε η ερώτηση ο Κιμ απάντησε πως: «Δεν θα βγάλω πρόωρα συμπεράσματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα.Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που μας παρακολουθούν να περνάμε καλά, σαν μια σκηνή από ταινία φαντασίας. Μέχρι στιγμής έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει έρθει η ώρα να το δείξουμε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Κιμ Γιόνγκ Ουν φαίνεται πως πήρε… θάρρος και απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, σε αντίθεση με τον πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ιλ που δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις. Αντίθετα ο παππούς του, Κιμ Ιλ -Σουνγκ ,συνήθιζε να παραχωρεί συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους τη δεκαετία του 1990, ενώ κάποιες φορές τους είχε καλέσει για ποτό στο ιδιωτικό του γιοτ.

«Είναι καινούργιο. Ακόμη κι ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ προτιμούσε τις γραπτές συνεντεύξεις, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν απάντησε στους δημοσιογράφους απροετοίμαστος», σχολίασε ο Κοχ Γιου- Χουάν ειδικός του πανεπιστημίου της Ντονγκούκ σε θέματα Βόρειας Κορέας. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον αναλυτή “φαίνεται πως έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να μιλήσει”.

Η πρώτη φορά που ξένος δημοσιογράφος είχε απευθύνει ερώτηση στον Κιμ Γιόνγκ Ουν ήταν το 2013, ένα χρόνο αφότου είχε αναλάβει την εξουσία, κατά τη διάρκεια

των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για τα 60 χρόνια από το τέλος του πολέμου στην Κορέα στις οποίες είχε προσκληθεί ο ξένος Τύπος.

Τότε ένας δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 είχε ρωτήσει τον Κιμ: «Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη Δύση;», χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Απογοητευμένη από τη μη συμφωνία η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα εξέφρασε τη λύπη της για το ότι δεν επετεύχθη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Κιμ Γιόνγκ Ουν και τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τόνισε πως οι δυο πλευρές σημείωσαν σημαντική πρόοδο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για μια πυρηνική συμφωνία μετά τη συνάντηση με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν στο Βιετνάμ, καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε απαράδεκτα αιτήματα όσον αφορά την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα πάντως επεσήμανε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν σημείωσαν “πιο ουσιαστική πρόοδο από ποτέ” και πως πρόθεση του Τραμπ είναι να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να υπάρξει νέα συνάντηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις