Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έκκληση Μέι και Ερντογάν στη διεθνή κοινότητα για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Έκκληση Μέι και Ερντογάν στη διεθνή κοινότητα για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ήταν στο επίκεντρο της κοινής συνέντευξης Τύπου της Τερέζα Μέι και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας απεύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς «όλες τις πλευρές» μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν 60 Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό.

«Απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τι πλευρές» δήλωσε η Τερέζα Μέι κατά τα διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, αφού κάλεσε αρχικά το «Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση».

«Πρέπει επειγόντως να αποσαφηνίσουμε τα γεγονότα έπειτα απ’ ότι συνέβη χθες» τόνισε η ίδια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε: “Αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις και υπάρχουν πολλοί μάρτυρες. Υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 τραυματίες και πάνω από 50 νεκροί. Δυστυχώς, ενώ το Ισραήλ ήταν απασχολημένο με αυτή την τρομερή σφαγή, οι ΗΠΑ άνοιξαν τον δρόμο για αυτήν και έθεσαν τα θεμέλια. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κινητοποιηθεί.

https://twitter.com/yassar97/status/996442862622527489

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις