Κόσμος

Εκλογές 2023 στην Τουρκία: Οι καταστροφικοί σεισμοί αναγκάζουν 130.000 άτομα να ψηφίσουν εκτός των πόλεων τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι σεισμοί στην νότια Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο αναγκάζουν τουλάχιστον 133.000 άτομα να ψηφίσουν εκτός των πόλεων που διαμένουν στις προσεχείς εκλογές δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 14 Μαΐου, τρεις μήνες μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν δέκα επαρχίες στον νότο της Τουρκίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων και αφήνοντας άστεγους εκατομμύρια άλλους.

Αξιωματούχοι του ΑΕΣ επισκέπτονται τις πληγείσες από τον σεισμό επαρχίες προκειμένου να επιβλέψουν τις προετοιμασίες για τις διαδικασίες ψηφοφορίας, δήλωσε ο επικεφαλής του, Άχμετ Γενέρ, στους δημοσιογράφους.

«Περίπου 133.000 ψηφοφόροι από τη ζώνη του σεισμού έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιοχές, και 600.000 ψηφοφόροι συνολικά έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Τουρκία ως σύνολο», είπε ο Γενέρ.

Το ΑΕΣ έχει πει πως δεν υπάρχουν εμπόδια στη διεξαγωγή εκλογών στη σεισμόπληκτη ζώνη, και ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα όπως την τοποθέτηση καλπών για ψηφοφόρους σε προσωρινά καταλύματα και το να επιτραπεί σε εκείνους που έφυγαν να αλλάξουν εύκολα την καταχωρισμένη διεύθυνσή τους.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση σε περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της Τουρκίας, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν να ακολουθεί τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον υποψήφιο της κυριότερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, Εθνική Συμμαχία.

Περισσότεροι από 64 εκατ. Τούρκοι πολίτες, 3,4 εκατ. από αυτούς στο εξωτερικό, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είπε ο Γενέρ. Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται γύρω στα 85 εκατομμύρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft