Site icon NewsIT
11:55 Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές ΗΠΑ: Πόσο συνέβαλαν hoaxes και Facebook στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

Τους τελευταίους τρεις μήνες της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ οι ψευδείς ειδήσεις που αφορούσαν τις εκλογές και αναρτήθηκαν στο Facebook συγκέντρωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες σε σχέση με τα έγκυρα δημοσιεύματα μεγάλων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης όπως οι New York Times, Washington Post, Huffington Post, NBC News, όπως διαπίστωσε έρευνα της ιστοσελίδας BuzzFeed News.

Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας, οι 20 δημοφιλέστερες ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφόρησαν σε σατιρικές ιστοσελίδες οι οποίες δημοσιεύουν αληθοφανείς, αλλά ανυπόστατες ειδήσεις και σε υπερβολικά μεροληπτικά μπλογκς συγκέντρωσαν 8.711.000 shares, αντιδράσεις και σχόλια στο Facebook.

Κατά την ίδια περίοδο, οι 20 δημοφιλέστερες ειδήσεις αναφορικά με τις εκλογές που δημοσιεύτηκαν στις 19 μεγαλύτερες ειδησεογραγικές σελίδες συγκέντρωσαν 7.367.000 shares, αντιδράσεις και σχόλια στο Facebook.

Μέχρι το τελευταίο τρίμηνο της προεκλογικής εκστρατείας οι ειδήσεις που αφορούσαν τις εκλογές και δημοσιεύονταν σε σημαντικά αμερικανικά έντυπα συγκέντρωναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις ψευδείς ειδήσεις για τις εκλογές που αναρτούνταν στο Facebook.

Ωστόσο, καθώς πλησίαζε η ημερομηνία των εκλογών το ενδιαφέρον των χρηστών του Facebook για τις ειδήσεις-φάρσες για τις εκλογές εκτινάχθηκε στα ύψη.

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ της 8ης Νοεμβρίου προκάλεσε έντονη συζήτηση σχετικά με την ποσότητα και την επιρροή που ασκούν στους πολίτες οι ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Ειδικώς το Facebook κατηγορήθηκε ότι συνέβαλε στη νίκη του Τραμπ επιτρέποντας τη δημοσίευσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τελευταίες ειδήσεις

Οι δύο Κυριάκοι, Μητσοτάκης και Πιερρακάκης, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στο τραπέζι νέα μέτρα για την κρίση εθνικά και ευρωπαϊκά δεν πάει μακριά η βαλίτσα με το πλαφόν στο κέρδος τα ηχηρά μηνύματα της κάλπης των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ από τον θρίαμβο της «Μαύρης Θύελλας» για παγωτό στην παραλία της Καλαμάτας, ο Σαμαράς
Exit mobile version