Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ – Τραμπ: Σταματήστε την καταμέτρηση των ψήφων – Νέο παραλήρημα

Εκλογές ΗΠΑ – Τραμπ: Σταματήστε την καταμέτρηση των ψήφων – Νέο παραλήρημα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλέον απασφαλίσει και αυτό φαίνεται από τα tweet που κάνει την ώρα που ακόμα δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές στις ΗΠΑ και κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ λοιπόν, πριν από λίγη ώρα τουίταρε τρεις λέξει: «Σταματήστε το μέτρημα».  

Λίγη ώρα αργότερα έκανε νέο tweet το οποίο όμως το twitter θεώρησε ότι παραβιάζει του όρους και έχει αποκρύψει. Το tweet γράφει τα εξής: «Κάθε ψήφος που έγινε μετά την ημέρα των εκλογών δεν θα προσμετρηθεί!»

Οι διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατηγορούν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας», επειδή ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων πριν από το τέλος της εκλογικής διαδικασίας. Και τώρα το έκανε ξανά!

«Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο περιβάλλον της προεδρικής μεγαλοπρέπειας του Λευκού Οίκου, δηλαδή περιβεβλημένος από όλα τα σύμβολα της εξουσίας, επικαλούμενος την υποτιθέμενη νίκη του. Πρόκειται για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο γερμανός βουλευτής Μίχαελ Γκέοργκ Λινκ, συντονιστής των διεθνών παρατηρητών που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις