Κόσμος

Εκλογές στη Γαλλία: Ούτε μια ψήφος στη Λε Πεν, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός Ατάλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει» στην ακροδεξιά και «στο καταστροφικό της έργο», δηλώνει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Γαλλία

Μετά τα exit poll του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που δείχνουν μια ξεκάθαρη νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, ο Γκαμπριέλ Ατάλ τόνισε ότι πρέπει να «αποτρέψουμε στον Εθνικό Συναγερμό να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία». 

«Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Εθνικό Συναγερμό (…) Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: να αποτρέψουμε στον Εθνικό Συναγερμό να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία», τόνισε αφού το στρατόπεδό του και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρώτο γύρου βουλευτικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για λογαριασμό της προσκείμενης στον πρόεδρο Μακρόν παράταξης, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε ότι οι υποψήφιοι της παράταξης που ήρθαν τρίτοι και «η διατήρηση των οποίων θα είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή βουλευτή του Εθνικού Συναγερμού» θα πρέπει να αποσυρθούν και να υποστηρίξουν «έναν άλλον υποψήφιο που υπερασπίζεται τις αξίες της Δημοκρατίας».

«Απόψε δεν είναι μια βραδιά σαν τις άλλες. Το μάθημα αυτής της βραδιάς είναι ότι η ακροδεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας» είπε ο Ατάλ τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να μην έχει η ακροδεξιά την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο και να αποφευχθεί η καταστροφή της χώρας.

«Το λέω με τη δύναμη που απαιτεί η στιγμή σε κάθε ψηφοφόρο μας. Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Έθνικο Συναγερμό. Η Γαλλία αξίζει να μην διστάζουμε να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβούν τα χειρότερα» είπε ο Ατάλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη