Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές στην Πορτογαλία: Άλμα της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit polls

Εκλογές στην Πορτογαλία: Άλμα της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit polls

Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία (AD) εμφανίζεται να κερδίζει οριακά τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, αλλά δείχνει να απέχει πολύ από τα να εξασφαλίσει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τρία exit polls.

Σύμφωνα με τα exit polls για τις εκλογές στην Πορτογαλία η AD κινείται μεταξύ 27,6%-33%, ακριβώς μπροστά από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) που συγκεντρώνει ποσοστά μεταξύ 24,2% έως 29,5%.

Οι δημοσκοπήσεις από τα τρία μεγαλύτερα πορτογαλικά τηλεοπτικά δίκτυα SIC, RTP και TVI δείχνουν ότι συγκεντρωτικά τα όλα τα δεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού Chega, είναι πιθανό να εξασφαλίσουν μαζί απόλυτη πλειοψηφία.

Το Chega κινείται σε ποσοστά μεταξύ 14%-21,6%, σε ένα πελώριο ποσοστιαίο άλμα από το 7,2% που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου του 2022.

Ωστόσο, η AD έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με το Chega. Μετά από οκτώ χρόνια σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, το κοινοβούλιο της ιβηρικής χώρας φαίνεται να μετατοπίζεται προς τα δεξιά με νέα ώθηση από λαϊκιστές, σύμφωνα με τα exit poll.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις