Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου έκανε τα ψώνια του και τα «έσουρε» στον Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου έκανε τα ψώνια του και τα «έσουρε» στον Ερντογάν

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει επιτεθεί πολλές φορές στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών στη Τουρκία με διάφορους τρόπους και ένας απ’ αυτούς είναι και οι τιμές των τροφίμων. Μάλιστα ο ηγέτης της συμμαχίας της τουρκικής αντιπολίτευσης είχε χρησιμοποιήσει την τιμή του κρεμμυδιού για να ασκήσει κριτική στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε άλλη μια επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Η επίθεση αυτή είχε πάλι ως αιχμή του δόρατος τις τιμές των τροφίμων, που έχουν πάρει φωτιά εξαιτίας του απίστευτου καλπασμού του πληθωρισμού στη χώρα.

Η γνωστή ταπεινή κουζίνα

Η νέα επίθεση έγινε για άλλη μια φορά μέσα από τη γνωστή κουζίνα του σπιτιού του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης, την οποία συχνά, πυκνά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποιεί σε προεκλογικά μηνύματα που ανεβάζει μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να δείξει την ταπεινότητα του σπιτιού που αντανακλά την ταπεινότητα του ως άνθρωπος και πολιτικός.

Τα ψώνια

Μόνο που αυτή τη φορά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρήκε έναν άλλο πρωτότυπο τρόπο για να ασκήσει κριτική μέσω βίντεο στον μεγάλο αντίπαλό του στις εκλογές της Τουρκίας. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που προηγείται του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, πήγε και έκανε τα ψώνια του από το σούπερ μάρκετ και τα παρουσίασε στον κόσμο μέσα από βίντεο που ανέβασε στα social media.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παρουσίασε τα τρόφιμα που είχε κάνει, κάνοντας αναφορά στις τιμές τους που είναι «φωτιά».

«Θα σας δείξω τις τιμές των προϊόντων πέρυσι αλλά και όπως τα αγόρασα σήμερα το πρωί. Αγόρασα ένα κιλό ρύζι. Πέρυσι ήταν 18 λίρες σήμερα 39 λίρες. Ένα κιλό ρύζι. Πόσο να φτάσει, σε πόσες μερίδες για μια τετραμελή οικογένεια. Εσείς ξέρετε αλλά αυτοί που είναι στο παλάτι δεν το γνωρίζουν. Ένα κιλό ξερά φασόλια, πέρυσι ήταν 17 λίρες και σήμερα δώσαμε 36 λίρες. Η ζάχαρη πέρυσι την αγοράζαμε 20 λίρες, σήμερα την αγοράσαμε ακριβώς 47!. Ένα λίτρο γάλα το αγοράζαμε πέρυσι 14 λίρες φέτος 27 λίρες. Δείτε 750 γραμμάρια γιαούρτι. Πέρυσι το αγοράζαμε 12 λίρες, φέτος εμείς πληρώσαμε 28 λίρες. Ένα κιλό τσάι! Πέρυσι αγοράζαμε με 41 λίρες, τώρα πληρώσαμε 76,5 λίρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

 

«Αγαπημένε μου λαέ πρέπει να έρθουμε εμείς στην εξουσία έτσι ώστε η τιμή του γάλακτος να μην φτάσει τις 50 λίρες μέχρι το τέλος του έτους. Πρέπει να έρθουμε στην εξουσία, ώστε το τυρί να μην φτάσει τις 125 λίρες. Όπως κι ένα κιλό τσάι να μην φτάσει τις 110 λίρες. Να είστε πάντα καλά» τόνισε ο πρόεδρος του CHP και μεγάλος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας, που θα διεξαχθούν την Κυριακή (14.5.2023).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις