Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισε ο Οζγκιούρ Οζέλ, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισε ο Οζγκιούρ Οζέλ, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στις κάλπες βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (31.3.2024) ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος ψήφισε για τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές της Τουρκίας.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία και περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν εντός της ημέρας για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων, καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

Ο Οζέλ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10 στην περιοχή Μανίσα της Τουρκίας και μιλώντας προς τους δημοσιογράφους σημείωσε: «Η ένταση μπορεί να ανεβαίνει κατά τη διάρκεια των εκλογών. Κάνω έκκληση σε όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σήμερα».

Ο Οζέλ ήταν το «δεξί χέρι» του αποχωρήσαντος προέδρου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ξένισε πολλούς με την απόφασή του να παραμερίσει τον καθ’ όλα δημοφιλή δήμαρχο Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, και να κατεβάσει άλλον υποψήφιο για το προπύργιο της κοσμικής Τουρκίας, έναν άνθρωπο που θεωρεί πιο «δικό του», τον Τζεμίλ Τουγκάι.

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η καταμέτρηση των ψήφων δεν θα σταματήσει για το ιφτάρ, το επίσημο γεύμα μετά τη δύση του ηλίου κατά το ραμαζάνι με τις αρχές να ανακοινώνουν πως: «Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκινά άμεσα και γίνεται με διαφάνεια και αδιάκοπα. Οι καταγγελίες και οι ενστάσεις δεν θα σταματήσουν τη διαδικασία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις