Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές Τουρκία – Ερντογάν: Θα χτίσουμε αυτόν τον αιώνα μαζί σας – Νίκησε ο λαός

Εκλογές Τουρκία – Ερντογάν: Θα χτίσουμε αυτόν τον αιώνα μαζί σας – Νίκησε ο λαός

Ομιλία νίκης έξω από το Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του.

Ο Ερντογάν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα λέγοντας ότι ο λαός μας εξέφρασε την απόφασή του για έναν νέο αιώνα ελάχιστες ώρες μετά την αποθέωσή που γνώρισε στην Κωνσταντινούπολη. 

Απευθυνόμενος στο πλήθος που τον αποθέωνε ανέφερε… «Eμεις αγαπάμε πάρα πολύ την Τουρκία και τον λαό. Η εικόνα αυτή, είναι εικόνα έρωτα. Έχουμε 300.000 κόσμο. Δεν μετράω αυτούς που είναι στον δρόμο και βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Ολοι εσείς σταθήκατε στο πλευρό μας, πορευτήκαμε μαζί μέρα και νύχτα και μας αναθέσατε αυτό το καθήκον. Η Τουρκία θα χτίσει αυτόν τον αιώνα μαζί σας.

Σας χαιρετώ από καρδιάς. Στο β’ γύρο των εκλογών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά.

 

Εχουμε αναλάβει για πέντε χρόνια την προεδρία. Είναι τιμή που μας ανατέθηκε από τον λαό και ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Σε αυτή τη διαδικασία εργάστηκαν πάρα πολλοί και τους δίνω συγχαρητήρια. Ο λαός μας εξέφρασε την απόφασή του για έναν νέο αιώνα.

Στον β’ γύρο των εκλογών δήλωσε επίσης ρητά την προτίμησή του και το αποτέλεσμα το σεβόμαστε. Σήμερα νίκησε η Τουρκία. Σήμερα νίκησε ο ίδιος ο λαός, η δημοκρατία. Σήμερα κανένας δεν είναι χαμένος, 85 εκατ. συμπολίτες μας είναι νικητές. Οι μόνοι που θα χάσουν, είναι όσοι απεργάζονται σκοτεινά σχέδια για την χώρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις