Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές Τουρκία: Χάος και φήμες για τρεις νεκρούς – Εισαγγελική παρέμβαση

Εκλογές Τουρκία: Χάος και φήμες για τρεις νεκρούς – Εισαγγελική παρέμβαση

Με αίμα βάφονται οι εκλογές στην Τουρκία, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κάνουν την εμφάνισή τους στα τουρκικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες πως υπάρχουν τρεις νεκροί στο Ερζερούμ!

Ένα μέλος του “Καλού Κόμματος” της Μεράλ Ακσενέρ και δυο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Ερζερούμ. Την πληροφορία για το αιματηρό περιστατικό κατά τη διάρκεια των εκλογών στην Τουρκία μετέδωσε η εφημερίδα Yenicag. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών δεν το επιβεβαιώνει. Έχει όμως ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Κι αν το υπουργείο Εσωτερικών το διαψεύδει, το “Καλό Κόμμα” της Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε το θάνατο του Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ, επικεφαλής του κόμματος στο Ερζερούμ. “Τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν ανόητοι και ανέντιμοι άνθρωποι” αναφέρεται στο λογαριασμό του κόμματος στο twitter.

Εκλογές βαμμένες με αίμα στην Τουρκία

Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε βία και νοθεία. Πλέον, υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για νεκρούς. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Χουσνού Γιλάν, όλα έγιναν όταν την εμφάνισή τους στο Ερζερούμ έκαναν εκλγογικοί αντιπρόσωποι από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως είπε στην Yenicag ο αξιωματούχους του CHP, όταν την εμφάνισή τους στο εκλογικό κέντρο της επαρχίας Καρατσομπάν έκαναν οι απεσταλμένοι του υπουργείου, προκλήθηκε καυγάς!

«Αντιδράσαμε σε αυτό. Τότε, ένας νεαρός υποψήφιος βουλευτές του AKP (σ.σ. κόμμα του Ερντογάν) ήρθε στο σχολείο (σ.σ. εκλογικό κέντρο). Ούτε αυτό μπορούσαμε να το δεχτούμε. Ξέσπασε καυγάς. Άρχισαν να πυροβολούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επικεφαλής του Καλού Κόμματος στην επαρχία, Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ και δυο πολίτες σκοτώθηκαν.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει το θάνατο τριών ανθρώπων. Έχει όμως ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα…

Υπάρχει και τέταρτος νεκρός;

Η δημοσιογράφος Marion Sendker αναφέρει στο λογαριασμό της στο twitter πως υπάρχει και τέταρτος νεκρός, αυτή τη φορά στην επαρχία Σουρούτς. Εκεί όπου νωρίτερα είχαν σημειωθεί εντάσεις και μέλη εκλογικών επιτροπών είχαν ξυλοκοπηθεί.

Με πληροφορίες και από hurriyetdailynews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις