Κόσμος

Εκπέμπει SOS η νότια Αφρική! 45 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με την ακραία πείνα

Σαράντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη νότια Αφρική, αριθμός ρεκόρ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία πείνα εξαιτίας της ξηρασίας, των πλημμυρών και την οικονομικής δυσπραγίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ με την περιφερειακή διευθύντρια της οργάνωσης Λόλα Κάστρο να δηλώσει για τις νότιες χώρες στην Αφρική πως “η κρίση πείνας βρίσκεται σε επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται να επιδεινωθεί”.

Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι έχει εξασφαλίσει μόνο 205 εκατομμύρια δολάρια (184 εκατ ευρώ) από τα απαιτούμενα 489 εκατ δολάρια.

“Αν δεν λάβουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, δεν θα έχουμε επιλογή άλλη από το να βοηθάμε λιγότερους ή εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, με λιγότερα χρήματα”, πρόσθεσε η ίδια.

“Η ετήσια περίοδος των κυκλώνων έχει ξεκινήσει και απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια για επανάληψη της καταστροφής που προκλήθηκε από τις χωρίς προηγούμενο καταιγίδες τον περασμένο χρόνο”.

Περισσότερο έχουν πληγεί το Λεσότο, η Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε και το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη).

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός από τα 15 εκατομμύρια κατοίκους της Ζιμπάμπουε ζει σε καθεστώς χρόνιας διατροφικής ανασφάλειας –περίπου 2,2 εκατ. στις αστικές περιοχές και πέντε εκατ. στην ύπαιθρο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Το 20% του πληθυσμού στο Λεσότο, που έχει πληγεί από την ξηρασία, και το 10% των κατοίκων της Ναμίμπιας έχουν διατροφική ανασφάλεια. Περισσότερο πλήττονται οι γυναίκες και τα παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Parcoursup, 28 μαθητές ανά τάξη και πανεπιστήμια: Τα 5 μέτρα του Σεμπαστιάν Λεκορνί για να κατευνάσει την οργή των μαθητών στη Γαλλία μετά τις διαδηλώσεις
Εκπρόσωποι των μαθητικών και φοιτητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντώνται το απόγευμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Λεκορνί στο Ματινιόν
Επεισόδια στη Γαλλία
Η AI «Οδύσσεια» του Έλον Μασκ κάνει πρεμιέρα: Τα πρώτα επτά λεπτά και η κόντρα με τον Κρίστοφερ Νόλαν
Το Grok Imagine δημοσίευσε το πρώτο επεισόδιο της διασκευής του ομηρικού έπους με τεχνητή νοημοσύνη, κλιμακώνοντας την κριτική του Έλον Μασκ κατά της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Οδύσσεια